AAA

DRUSTVO MIGRANTI | 11.09.2018 15:30

Policija u Makedoniji u kamionu otkrila 50 migranta, a u BMV još 10

Makedonska policija saopštila je danas da je na autoputu u blizini granice sa Grčkom otkrila kamion sa 50 migranata, od kojih su četvoro deca.

Kako se navodi, teretno vozilo "Iveko", sa skopskm tablicama, u kojem su krijumčareni migranti, policijska patrola je zaustavila u blizini sela Smokvica na autoputu Djevdjelija-Skoplje, juče oko 11.00.

Vozač je, pedesetak metara posle znaka da stane, zaustavio vozilo i pobegao, a u teretnom delu je pronadjeno 50 migranata iz Pakistana i Avganistana, koji su smešteni u prihvatni tranzitni centar u Djevdjeliji.

Policija je noćas, oko jedan sat posle ponoći, u Djevdjeliji otkrila još 10 migranata kada je u tom pograničnom gradu zaustavila automobil marke BMV sa tetovskim registracijama.

Pri pregledu vozila pronadjeno je osam migranata iz Pakistana i dvojica iz Avganistana, a vozača koji je u prvom trenutku pobegao policajci su brzo stigli i uhapsili.Projekat “LOVE Pravo, Red, Vrednosti za migrante/azilante/osobe kojima je odobren azil, u ostvarivanju svojih prava bez diskriminacije” finansira Evropska unija, a sprovodi Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila APC/CZA i partneri - BETA novinska agencija i Centra za istraživanje javnih politika. Sadržaj i statovi izneti na ovoj web stranici ni pod kojim okolnostima ne izražavaju stavove Evropske unije


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.