AAA

DRUSTVO MIGRANTI | 13.09.2018 12:55 > 13.09 12:58

Potraga za migrantskim brodom kod jugozapadne grčke obale

Grčke i evropske službe sprovode danas operaciju potrage za brodom koji, kako se veruje, prevozi desetine migranata, a posle poziva za pomoć jednog od putnika.

Tri broda grčke obalske straže i avion evropske agencije za jačanje granica Fronteks tragaju u moru zapadno od Pilosa, na jugozapadnom vrhu Peloponeza, saopštila je obalska straža.

Putnik koji je pozvao hitne službe javio je da u čamcu ima oko 60 ljudi i da su uleteli u teškoće, bez navodjenja detalja.

Grčka je i dalje jedna od najpopularnijih ruta za izbeglice i migrante koji pokušavaju da udju u Evropsku uniju, mada velika većina njih stiže preko istočnih ostrva u Egeju sa obližnje turske obale.


Projekat “LOVE Pravo, Red, Vrednosti za migrante/azilante/osobe kojima je odobren azil, u ostvarivanju svojih prava bez diskriminacije” finansira Evropska unija, a sprovodi Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila APC/CZA i partneri - BETA novinska agencija i Centra za istraživanje javnih politika. Sadržaj i statovi izneti na ovoj web stranici ni pod kojim okolnostima ne izražavaju stavove Evropske unije


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.