AAA

DRUSTVO MIGRANTI | 05.10.2018 19:50

Miličković (MUP): Srbija kredibilan partner EU u upravljanju migracijama

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Milosav Miličković izjavio je danas na zajedničkom Forumu EU-Zapadni Balkan posvećenom pravosudju i unutrašnjim poslovima da je Srbija kredibilan partner Evropskoj uniji u oblasti upravljanja migracijama.

Miličković je na forumu u Tirani naveo da Srbija ulaže velike napore kako bi na efikasan način upravljala migracionim kretanjima i da vodi računa o ljudskim pravima migranata.

"Srbija je spremna da bude deo zajedničkog rešenja, uključujući i definisanje politike povratka migranata u zemlje porekla, zajedno sa našim partnerima iz Evropske unije. Naravno, intenzivno radimo i na procesuiranju onih koji pokušavaju da krijumčare migrante sa teritorije naše zemlje u susedne zemlje", kazao je Miličković.

U sklopu Foruma, potpisan je i Zajednički akcioni plan za Zapadni Balkan o borbi protiv terorizma, koji definiše pet ciljeva u borbi protiv terorizma.


Projekat “LOVE Pravo, Red, Vrednosti za migrante/azilante/osobe kojima je odobren azil, u ostvarivanju svojih prava bez diskriminacije” finansira Evropska unija, a sprovodi Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila APC/CZA i partneri - BETA novinska agencija i Centra za istraživanje javnih politika. Sadržaj i statovi izneti na ovoj web stranici ni pod kojim okolnostima ne izražavaju stavove Evropske unije


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.