AAA

DRUSTVO MIGRANTI | 09.10.2018 15:30

Migranti pokušali preko granice sakriveni u i medju limene cevi

Uprava carina je saopštila da su službenici danas na izlazu iz zemlje na graničnom prelazu Batrovci sa Hrvatskom u tovaru kamiona zatekli trojicu migranata koji su pokušali da predju granicu sakriveni u limene cevi.

Prekršaj je otkriven u kamionu skopskih registarskih tablica koji je prevozio rolne plastificiranog lima velike debljine, kada su na snimku skenera uočene konture ljudskih nogu.

Carinici nakon toga uočili presečenu, pa nanovo zalepljenu sajlu, što je za njih bio znak da je neko pokušavao da udje u tovarni prostor.

Uprava carina je ocenila da su trojica mladića iz Pakistana iskoristili karakteristike tovara, kamuflirali se i pokušali da se domognu neke od zemalja EU.


Projekat “LOVE Pravo, Red, Vrednosti za migrante/azilante/osobe kojima je odobren azil, u ostvarivanju svojih prava bez diskriminacije” finansira Evropska unija, a sprovodi Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila APC/CZA i partneri - BETA novinska agencija i Centra za istraživanje javnih politika. Sadržaj i statovi izneti na ovoj web stranici ni pod kojim okolnostima ne izražavaju stavove Evropske unije


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.