AAA

DRUSTVO MIGRANTI | 10.10.2018 11:30 > 10.10 11:37

Vojnici pucali u vazduh da bi sprečili migrante da udju u Makedoniju

Makedonski vojnici na granici sa Grčkom ispalili su nekoliko metaka u vazduh da bi sprečili grupu migranata da nelegalno udje u Makedoniju.

Kako su javili lokalni mediji, jedan migrant je uhapšen, dok su se drugi vratili na grčku teritoriju.

Armija Makedonije (ARM) je precizirala da se incident desio u blizini regionalnog puta od Djevdjelije do sela Moin, gde je vojna patrola na području živinske farme primetila grupu migranata koji su nelegalno prešli graničnu liniju.

Prema ARM, vojna patrola je postupila po pravilima i procedurama i prvo nekoliko puta glasno upozorila migrante da stanu, ali pošto su nastavili da se kreču ispucano nekoliko metaka upozorenja u vazduh, prenela je MIA.

Nakon što su pripadnici makedonske vojske ispalili metke upozorenja ilegalni migranti su se vratili na grčku teritoriju, dok je jedan koji se zadržao priveden i predat policiji.


Projekat “LOVE Pravo, Red, Vrednosti za migrante/azilante/osobe kojima je odobren azil, u ostvarivanju svojih prava bez diskriminacije” finansira Evropska unija, a sprovodi Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila APC/CZA i partneri - BETA novinska agencija i Centra za istraživanje javnih politika. Sadržaj i statovi izneti na ovoj web stranici ni pod kojim okolnostima ne izražavaju stavove Evropske unije


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.