AAA

REGION | 26.12.2018 18:35 > 26.12 20:07

Protestna šetnja gradjana Banjaluke: Stazama ubijenog Davida, skup prošao bez incidenta

  • Foto: Ljiljana Kovacevic

Oko tri hiljade gradjana Banjaluke, na čelu sa Davorom Dragičevićem i Suzanom Radanović, roditeljima ubijenog mladića Davida Dragičevića, šetalo je večeras ulicama Banjaluke, tražeći pravdu za njihovog sina. Gradjani su se okupili na Trgu Krajine, ali im policija nije dozvolila da tu ostanu, pa je kolona krenula, kako je rečeno, "Stazom ubijenog Davida Dragičevića".

Od Trga Krajine gradjani su otišli do Metalske škole, gde je u noći nestanka David pretučen, a potom do ušća rečice Crkvene u Vrbas, kod tvrdjave Kastel, gde je 24. marta ujutro nadjeno njegovo beživotno telo.
Na tom mestu je Davor Dragičević legao na zemlju, rekavši "Gde je ležao moj sin, da legnem i ja".

Kolona je potom pored Gradske tržnice ponovo stigla do Trga Krajine, ali su ih tu dočekale jake snage policijske Jedinice za podršku.

Umesto na Trg Krajine, gradjani su prošli sa druge strane robne kuće "Boska", Jevrejskom ulicom, potom kroz Zanatski centar, a onda su Gospodskom ulicom došli na parking blizu Muzeja savremene umetnosti RS gde je okupljanje završeno.

Sve vreme nosili su zastavu sa Davidovim likom, u rukama papire na kojima je iscrtano "Davidovo srce".

Kada su prolazili pored policijskih kordona uzvikivali su "Ubice, ubice", "Ko je ubio Davida", "Svi na ulice da padnu ubice"….

U koloni su bili i lideri opozicije, predsednici SDS i PDP, Vukota Govedarica i Branislav Borenović, kao i poslanik PDP u parlamentu RS Draško Stanivuković, koji je juče bio uhapšen.

U gradu su i dalje rasporedjene jake policijske snahe, a današnji skup protekao bez ijednog incidenta.

Novo okupljanje najavljeno je za sutra u 18 časova.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.