AAA

REGION | 18.09.2020 12:20 > 18.09 12:24

U Austriji uhapšeni organizatori fiktivnih brakova za gradjane Balkana

Austrijska policija razbila je nakon duže istrage organizovanu grupu, predvodjenu državljaninom Srbije, koja je posredovala u sklapanju fiktivnih brakova za gradjane sa Balkana, koji su na taj način dolazili do austrijske boravišne i radne dozvole, javila je danas agencija APA.

Šef grupe, četrdesetdevetogodišnji državljanin Srbije osumnjičen je da je sa dvojicom saučesnika, državljanima Austrije, organizovao 27 fiktivnih brakova za gradjane iz Srbije, Bosne i Kosova, koji su tako kao supružnici osobe iz EU sticali pravo boravka i rada u Austriji.
Mlade su najčešće bile iz Madjarske, osumnjičeni su po braku uzimali u proseku 10.000 evra, a brakovi su uglavnom sklapani pred matičnim uredima u Srbiji, javila je APA.

Osumnjičeni za petocifrenu sumu nisu posredovali samo u sklapanju fingiranih brakova, već su svojim klijentima obezbedjivali i potvrde o zaposlenju u fiktivnim firmama u Beču, što im je omogućavalo da dobiju boravišne i radne dozvole i uživaju austrijske socijalne beneficije.

Policija je protiv osumnjičenih podnela ukupno 59 prijava koje se odnose na organizovano pomaganje u kršenju zakona o boravku stranaca, posredovanje u sklapanju lažnih brakova i falsifikovanje isprava. U istrazi je saslušano 48 osoba, a za još devet osoba raspisana je potraga, prenela je austrijska APA.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.