AAA

REGION | 17.04.2021 16:00 > 17.04 16:06

Gradjani Sarajeva traže smenu Vlade Federacije, dali rok do 30. aprila (VIDEO)


Nekoliko stotina gradjana učestvovalo je danas u Sarajevu u mirnim protestima, u znak protesta zbog, kako su naveli, nesposobnosti vlasti u BiH da nabavi vakcine protiv korona virusa.

Deo gradjana se u automobilima okupio ispred Železničke stanice, odakle su u koloni, uz zvuke sirena, krenuli kroz grad.
Drugi deo okupio se ispred Zemaljskog muzeja, odakle su krenuli u protestnu šetnju do zgrade državnog parlamenta, zahtevajući smenu Saveta ministara i Vlade Federacije BiH.

Osim ostavki i hitnog donošenja jasne strategije za rešavanje loše epidemiološke situacije, okupljeni gradjani su poslanicima u parlamentu Federacije BiH uputili zahtev da do 30. aprila smene vladu tog entiteta.

Ako se to ne desi, najavili su masovnije proteste za 1. maj.

"Vi ste ih doveli, vi ih sad i nosite", glasila je poruka poslanicima u federalnom parlamentu, ispisana na jednom od transparenata.

Gradjani su nosili i transparente na kojima je pisalo: "Bisera (ministarka spoljnih poslova Bisera Turković), ne kupuju se vakcine u marketu", "Igrate se države, gejm over ", "Mi nemamo Vladu, mi imamo samo osobe na platnom spisku", "Spavate li mirno", "Država nam je mesto zločina", "Znate li koji nas talas kovid 19 ubija", "Hoću vakcine, neću lokdaun nauštrb mog rada, nauštrb moje plate"...

Ispred parlamenta BiH okupljenima se obratilo nekoliko govornika, medju njima i doktor Bakir Nakaš koji je protiv nadležnih podneo krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH zbog toga što nisu nabavili vakcine protiv korona virusa.

"Podnesite ostavke, to je jedino što vam je danas ostalo", poručio je Nakaš.

On je pozvao političare koji "ne znaju nabaviti vakcinu" da se sklone, da bi došli oni koji to znaju.

Organizator današnjeg protesta bio je je pokret "Ženski marš-borba za život".KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.