AAA

REGION | 25.07.2021 15:55 > 25.07 15:58

Sarajevski jutjuber pokrenuo peticiju za hapšenje Dodika

Dva dana pošto je srpski član Predsedništva BiH i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik pokrenuo peticiju o neprihvatanju nametnutog zakona o zabrani negiranja genocida, na internet platformi "change.org" pokrenuta je onlajn peticija pod nazivom "Želimo da Milorad Dodik bude uhapšen i procesuiran".

Peticiju je pokrenuo jutjuber iz BiH Amir Hadžić, a do sada ju je potpisalo više od četiri hiljade ljudi, objavio je sarajevski portal Klix.

"Trenutni član Predsedništva BiH već dugi niz godina krši mir i sigurnost svih gradjana države BiH. To čini svojom retrogradnom politikom i ličnim stavovima i izjavama, koji su gotovo uvek usmereni protiv nesrpskog stanovništva u BiH. Mi smo jedina država na svijetu čiji predsednik poriče vlastitu državu", piše u obrazloženju razloga za peticiju.
Dodaje se da "svi već znaju da Dodik povlači ove i mnoge druge destruktivne poteze za BiH i budućnost njenih gradjana, jer želi prikriti sav kriminal iza kojeg stoji poslednjih 30 godina".

"Poslednjim dogadjajima u vezi sa Dodikom i njegovim negiranjem genocida u Srebrenici, te Dodikovim najavama o otcepljenju manjeg bh. entiteta od države BiH, bezbednost svih gradjana BiH je u velikoj meri ugrožena, a mi možemo ovo okarakterisati kao državni udar od samog predsednika, kako bi prikrio svoje kriminalne i druge ilegalne aktivnosti", piše u tekstu uz peticiju.

U peticiji su "tagovani" predsednik SAD-a Džo Bajden, Ujedinjene nacije, Savet Evrope, Evropski parlament i Interpol.

foto:prt.scr youtube


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.