AAA

REGION | 27.09.2021 10:40 > 27.09 12:32

Potres magnitude 5,8 pogodio Krit, jedna osoba poginula, 11 povredjeno

U jakom zemljotresu koji je pogodio grčko ostrvo Krit poginula je jedna osoba, javila je javna grčka televizija ERT.

Jedan gradjevinski radnik u maloj crkvi koja se srušila stradao je danas u jakom zemljotresu koji je pogodio grčko ostrvo Krit, u kome je povredjeno 11 ljudi, objavlile su vlasti novi bilans.
"Do sada je jedan čovek poginuo i 11 osoba je hospitalizovano uglavnom sa prelomima", rekao je za Frans pres zvaničnik pres službe Centra za hitnu pomoć.

Potres magnitude 5,8 prema Geološkoj opservatoriji u Atini i 6.0 prema Američkom geološkom institutu (USGS) registrovan je u 8.17 po srednjoevrolskom vremenu 23 kilometra od Herakliona, glavnog grada Krita.

Odmah posle zemljotresa mediji i meštani su javljali da ima samo materijalne štete na starijim zgradama ali dva sata kasnije je zvaničnik civilne zaštite Spiros Georgiu javio da ima jedan mrtav i devet povredjenih.

Poginuli i povredjeni su meštani Arkolohorija gde su konstatovane brojne štete, rekao je on. Taj zvaničnik je dodao da je devet osoba pretrpelo lakše povrede.

Epicentar potresa na dubini od 10 kilometara zabeležen je na 346 kilometara južno od glavnog grada Grčke, navela je Opservatorija iz Atine.

Slike koje prenosi javna televizija ERT pokazuju veliku štetu, posebno urušavanje starih kuća u Arkalohoriju i drugim okolnim selima blizu Herakliona.

Posle glavnog potresa bilo je više naknadnih potresa magnitude 4,5.

Ministar za civilnu zaštitu Hristos Stilijanides i tim službi za zaštitu od prirodnih katastrofa treba da posete Krit tokom dana, navela je televizija ERT.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.