AAA

REGION | 03.10.2022 19:35 > 03.10 19:45

Mediji: Rumunska policija upala u kancelarije NIS Petrola u Temišvaru (VIDEO)

Rumunska policija je jutros upala u sedište kompanije NIS Petrol u Temišvaru u okviru istrage curenja osetljivih informacija o nalazištima nafte u Rumuniji, javili su lokalni mediji.

Policija sumnja da su osetljive informacije o rezervama nafte došle do Beograda i Moskve, uprkos tome što je NIS Petrol, srpska kompanija u većinskom vlasništvu ruskog Gasproma, imala obavezu da obavesti rumunsku državu o otkrićima kada je počela da traga za nalazištima na zapadu Rumunije, navode temišvarski mediji.
Pripadnici policijske jedinice za borbu protiv organizovanog kriminala i specijalci rumunske žandarmerije pretresli su kancelarije NIS Petrola u Temišvaru i domove nekoliko zaposlenih u toj kompaniji u Temišvaru i Bukureštu, navodi se.

Uz sedište NIS Petrola u Temišvaru, pretreseno je još osam lokacija, pet u Temišvaru i tri u Bukureštu, a policajci su iz kancelarija odneli nekoliko kompjutera i dokumenata.

Istraga se odnosi na moguće curenje osetljivih informacija u vezi sa istraživanjem nalazišta nafte i gasa od 2014. godine u okrugu Timiš, navode rumunski mediji.

NIS Petrol je 2014. godine započeo istraživanje nafte i prirodnog gasa u nekoliko oblasti u okrugu Timiš, u rumunskom delu Banata.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.