AAA

REGION | 06.06.2018 22:35

U Banjaluci promovisana turistička ponuda Crne Gore, TO Budva najavljuje iznenadjenja ovog leta

U Banjaluci je večeras održano "Crnogorsko veče" na kojem je predstavljena ovogodišnja turistička ponuda Crne Gore.

Ljiljana Čukić, menadžerka u Nacionalnoj turističkoj organizaciji Crne Gore, rekla je da već desetu godinu ta organizacija, zajedno sa turističkim organizacijama Budve, Bara, Herceg Novog, Kotora i Tivta, predstavlja svoju turističku ponudu u Banjaluci.

Čukićeva je navela da postoji trend rasta gostiju iz Banjaluke i Republike Srpske u Crnoj Gori, dodavši da na malom prostoru Crne Gore postoji raznovrsna turistička ponuda sačinjena od pet nacionalnih parkova, avanturističkih sportova, plaža, eko-sela i bogate tradicionalne hrane.

Ona je istakla da se tokom leta na crnogorskom primorju održava 300 manifestacija.

Pomoćnik direktora Turističke organizacije Budva Vukoslav Rucović rekao je da će ove godine
manifestacije u Budvi biti drugačije organizovane.
"Ranije ih je bilo više, ali su kraće trajale, a ove godine gledamo da smanjimo njihov broj, ali da ih produžimo na više dana, kako bi gosti došli u Budvu, a onda se u njoj zadržali nekoliko dana", kazao je Rucović.

Prema njegovim rečima, 30. jula, povodom godišnjice osnivanja TO Budva, biće održana velika manifestacija, na kojoj će nastupati jedna od "velikih regionalnih zvezda".

"Ne smem da vam otkrijem o kome se radi, ali mislim da će biti fenomenalno i to se ne sme propustiti. Sea Dance Festival je pomeren iz jula za kraj avugusta, promenili smo i lokaciju, biće nešto novo i mislim da će i to biti fenomenalno. Izmestili smo taj Festival iz sredine sezone da na taj način produžimo i samu sezonu", istakao je Rucović.

Gosti iz RS i BiH su treći po ostvarenom broju noćenja u Crnoj Gori, posle Rusa i gostiju iz Srbije, kazao je Rucović, dodavši da Budva ima turističku ponudu za goste sa manjom ili većom platežnom moći.

"Cene variraju, one zavise od lokacije, od broja zvezdica objekata za smeštaj… Budva ima više od dve hiljade registrovanih privatnih i hotelskih smeštaja, tako da svako moće naći ono što mu odgovara", naveo je pomoćnik direktora TO Budva. 

Ranije danas na banjalučkom Trgu Krajine predstavnici Nacionalne turističke organizacije Crne Gore i TO Budva promovisali su turističku ponudu Crne Gore, deleći gradjanima prospekte, flajere i promotivne materijale.

Organizator promocije crnogorskog turizma u Banjaluci je TO Podgorice.

"Crnogorskoj večeri" u Banjaluci prisustvovali su predstavnici Grada Banjaluka i TO Banjaluka.
Prezentacija letnje turističke ponude Crne Gore u BiH nastaviće se 8. juna u Sarajevu.

Prošle godine broj gostiju iz cele Bih u Crnu Goru povećao se za tri procenta u odnosu na 2016. godinu. 

KOMPLETAN VIDEO MATERIJAL MOZETE PREUZETI NA LINKU


BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.