AAA

REGION | 15.06.2018 18:30 > 15.06 18:47

Direktor TO Budva: Unapredjena turistička infrastruktura i izbalansirana ponuda za turiste (VIDEO)


Direktor Turističke organizacije Budva Mladen Franović izjavio je danas da je budvanska rivijera od početka letnje sezone u aprilu privukla veliki broj turista i da su ostvareni odlični finansijski rezultati, kao i da se nada da će biti još bolji jer je unapredjena kompletna turistička infrastruktura i izbalansirana ponuda.

"Očekujem da će ova sezona biti još bolja od prethodne, koja je bila rekordna. Vreme treba da bude na našoj strani za drage goste i turiste koji dolaze", kazao je Franović beogradskim novinarima u hotelu "Mogren" u Budvi.

Dodao je da je prošle godine zabeleženo preko milion noćenja iz Srbije i oko 200.000 posetilaca, kao i da će se ti brojevi ove godine povećati.

"To su oficijalni podaci, a realni su uvek veći, jer imamo dosta gostiju koji nisu prijavljeni ili dolaze po drugim osnovama", dodao je Franović.

Prema njegovim rečima, pored gostiju iz Srbije najbrojniji su gosti iz nekadašnjeg Sovjetskog saveza, odnosno Rusije, Belorusije, Ukrajine, Kazahstana, i drugih republika SSSR.

Istakao je da od ukupnog broja posetilaca Rusi čine od 35 do 40 odsto, kao i da ima dosta skandinavskih turista i gostiju iz Albanije.

"Posebno se radujem gostima iz srednje i centralne Evrope", kazao je Franović i dodao da je njima interesantno tržište Madjarska, Češka i Poljska.

Turiste pokušavamo da privučemo u što većem tako što dobrom politikom cena pokušavamo da izbalansiramo ponudu, naveo je Franović.

On je istakao da je u odnosu na prošlu godinu unapredjenja turistička infrastruktura u Budvi.

"Plaže, kupališta, šetališta, sportski tereni, diskoteke, kao i sve ono što doprinosi da se ljudi ugodno odmaraju i uživaju", precizirao je direktor TOB Budva.

Medju novinama, kako je naveo, je i to da će neke plaže biti besplatno date na korišćenje turistima bez ikakve naknade.

"Takodje, zakupci plaža su u obavezi da bar 50 odsto plaže ostave za takvo korišćenje", kazao je on i dodao da je ove godine povećan i broj parking mesta u Budvi i okolni.

Budvansku regiju karakteriše to što se cena noćenja kreće od 10 do 5.000 evra, istakao je Franović.

"Cene su na nivou prošle godine. Trudićemo se da sugerišemo domaćinima i hotelijerima da tako i ostane, jer je to ključan razlog zašto punimo naše kapacitete. Ne smemo biti skuplji od okruženja", kazao je on.

Dodao je da je ponuda Budve posebno interesantna za omladinu, dok je s druge strane, Petrovac okrenut porodičnom turizmu.

On je kazao da posetioci mogu videti i neki od pet manastira iz doba Nemanjića.

PR menadžerka hotelske grupe "Budvanska rivijera" Jelena Kaludjerović rekla je da se ta grupa može pohvaliti konstantnim ulaganjima u pet hotela u kojima posluje.

Prema njenim rečima, "Budvanska rivijera" obuhvata hotele "Mogren", "Slovenska plaža", "Aleksandar" u Budvi, kao i dva hotela u opštini Petrovac "Palas" i "Kastal astan".

"Naši gosti dolaze iz raznih krajeva sveta. Po brojnosti na drugom mestu su turisti iz Srbije", navela je Jelena Kaludjerović.

Pozvala je turiste da posete Slovensku plažu, koja kao mali mediteranski grad ima hotelski kompleks koji raspolaže sa oko 1.016 smeštajnih jedinica, oko 2.400 ležaja.

"To je prava oaza u srcu Budve", istakla je ona i dodala da je i hotel Mogren turistički simbol odnosno "top lokacija" tog jadranskog grada.

Ona je istakla da je hotel "Aleksandar" prošle godine adaptiran i spada u kategoriju Blu star koncepta odnosno prepoznat je kao porodični hotel, jer nudi sve za nezaboravno porodično letovanje.

"Dva naša hotela u Petrovcu nude intiman ambijent, mirniji od Budve. Hotel 'Palas' prepoznat je po spektakultarnim novogodišnjim noćima", kazala je ona.

Prema njenim rečima, za goste budvanske rivijere svakodnevno se organizuju razne vrste dešavanja.
KOMPLETAN VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.