AAA

DRUšTVO | 02.11.2018 10:25 > 02.11 10:57

Dani Beča u Beogradu od 6. do 8. novembra

Manifestacija "Dani Beča" biće održana u Beogradu od 6. do 8. novembra, najavilo je danas predstavništvo Grada Beča "Eurocomm-PR".

Šef predstavništva Grada Beča u Beogradu Miloš Bogunović je rekao da ta manifestacija povezuje gradove i služi razmeni mišljenja i iskustava izmedju predstavnika gradova i stručnjaka na različite aktuelne teme.

"Na taj način Grad Beč gradi mostove ka drugim gradovima u Evropi i podstiče saradnju izmedju gradova. Grad Beograd je važan partner Beča i Dani Beča treba da pomognu da se saradnja izmedju dve dunavske metropole produbi i da se postave temelji za zajedničke projekte koji će se sprovoditi u budućnosti", kazao je Bogunović.

Istakao je da je Beč i grad mode i dizajna i da će na otvaranju manifestacije predstaviti svoje moderno i inovativno lice.

U saradnji sa Modnom školom Grada Beča 6. novembra će u "Dorćol placu" biti prikazana modna revija Zabine Karner (Sabine Karner), nekadašnje apsolventkinje te škole.

U okviru konferencije "Beograd i Beč – razvoj gradova kroz dijalog" u Jugoslovenskoj kinoteci 7. i 8. novembra stručnjaci iz oba grada razgovaraće o upravljanju otpadom, javnom saobraćaju, digitalizaciji gradske uprave, brizi o starijim sugradjanima, socijalnom stanovanju, otpadnim vodama, mobilnosti kao i infrastrukturnim projektima.

Do sada su "Dani Beča" organizovani u Ljubljani, Sofiji, Krakovu, Zagrebu, Pragu i Sarajevu.

Prema istraživanju koje je marta 2018. godine sprovela medjunarodna konsultantska kuća "Mercer" Beč je 9. put zaredom proglašen za grad sa najboljim kvalitetom života na svetu.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.