AAA

DRUšTVO | 06.11.2018 22:20 > 06.11 22:28

Modnom revijom počeli Dani Beča u Beogradu


Modnom revijom dizajnerke Zabine Karner večeras je u Beogradu počela trodnevna manifestacija "Dani Beča".

Revija je organizovana u "Dorćol placu" u saradnji sa Modnom školom Grada Beča, gde su prisutni uživali u svečanim haljinama plavih, crvenih i crnih boja Zabine Karner.

"Prvi put sam u Beogradu i dopada mi se, posebno stari deo grada koji me podseća na Beč. Beograd ima mnogo mogućnosti, možete da osetite dušu grada i razvijate kreativnost", rekla je Karner za agenciju Beta.

"U centru mojih kreacija je žena, jaka i ženstvena. U Beču imamo mnogo balova, gala večeri, mislim da su večernje haljine najbolji izbor za predstavljanje Beča", dodala je dizajnerka.

Odbornik u Pokrajinskoj i Gradskoj skupštini Beča Kristijan Dojč rekao je za agenciju Beta, da je manifestacija otvorena modnom revijom, jer "Beč nije samo grad poznat po tradiciji, već i prestonica dizajna i mode".

Dojč je takodje prvi put u Beogradu, ali je naveo da se oba grada suočavaju sa istim pitanjima, poput stalnog porasta broja stanovnika, što je izazov za rešavanje problema infrastrukutre, stanovanja i aktivnog starenja.

"Beč je jedinstven po modelu socijalne gradnje. Veoma veliki broj gradjana živi u finansijski dotiranim stanovima od strane Grada", kazao je Dojč i dodao da su on i njegov tim spremni da pomognu upravi Beograda.

Predstavnica Grada Draginja Volk poručila je da će pruženu pomoć rado prihvatiti, kako bi bio približan jednoj prestonici kulture i nauke poput Beča.

Šef predstavništva Grada Beča u Beogradu Miloš Bogunović rekao je da ta manifestacija povezuje gradove i služi razmeni mišljenja i iskustava izmedju predstavnika gradova i stručnjaka na različite aktuelne teme.

"Beč je proglašen gradom sa najboljim kvalitetom živeljenja na svetu i ja očekujem da se saradnja dva grada podigne na viši nivo", rekao je Bogunović.

U okviru konferencije "Beograd i Beč – razvoj gradova kroz dijalog" u Jugoslovenskoj kinoteci 7. i 8. novembra stručnjaci iz oba grada razgovaraće o upravljanju otpadom, o javnom saobraćaju, digitalizaciji gradske uprave, brizi o starijim sugradjanima, o socijalnom stanovanju, otpadnim vodama, mobilnosti, kao i o infrastrukturnim projektima.

Do sada su "Dani Beča" organizovani u Ljubljani, Sofiji, Krakovu, Zagrebu, Pragu i Sarajevu.
Ceo VIDEO materijal možete da pronađete OVDE

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.