AAA

DRUšTVO | 14.11.2018 09:00

Naslovna strana za sredu, 14. novembar 2018. godine

Dnevne novine na naslovnim stranama izdanja za sredu, 14. novembar najviše pišu o susretu predsednika Rusije Vladimira Putina i predsednika Kosova Hašima Tačija u Parizu, ali o tome kako je Tači dobio privilegovanu poziciju za vreme ceremonije povodom stogodišnjice od završetka Prvog svetskog rata.

ALO  -  "Aman finansira vojsku Kosova!", list piše da se kupovinom kafe "prince",koja se prodaje u trgovinskom lancu "Aman", direktno pomaže "Devoli korporacija", koja je glavni finansijer kosovskog premijera Ramuša Haradinaja. "Skočio s terase zbog kocke", o tragediji u Jagodini 

BLIC  -  "Putin za ratove sa Amerikom i EU koristi Kosovo", list piše da ruski predsednik pokušava da osujeti sporazum Beograda i Prištine. "Albanci će obnavljati Rajačke pimnice", o tome da prištinska NVO sredjuje srpski spomenik kulture, za koji nije bilo novca u budžetu Srbije.

VEČERNJE NOVOSTI  -  "Kušner Tačiju sredio mesto?", o rasporedu sedenja na ceremoniji u Parizu i odnosima bivšeg šefa UNMIKA Bernara Kušnera sa francuskom vlašću. "Istraga zbog urnebesnog autogola", o tome da je utakmica Proleter-Radnički "na skeneru UEFA".

DANAS  -  "Opozicija: Medjunarodni Vučićev ugled ravan nuli", odgovor opozicionara na tvrdnje Aleksandra Vučića da su počeli da mrze Srbiju, jer mrze njega. "Moskva lupila diplomatski šamar Beogradu", diplomate o susretu Putina i Tačija u Parizu. "Mediji u Srbiji najgori na Balkanu", ocena Reportera bez granica. "Rat protiv Srbije bio je tragičan potez cara Franca Jozefa", naslov je intervjua sa bečkim kardinalom Kristofom Šenbornom.

KURIR  -  ""Derikože, kako nas pljačkaju upravnici zgrada", o poslovanju pojedinih upravnika. "Svaki poslanik potroši 3,5 rolni toalet papira dnevno", o troškovima Skupštine Srbije.

INFORMER  -  "Od Makrona rakete mistral", list piše da če tokm posete francuskog predsednika Beogradu biti postignut dogovor o vojno-tehničkoj saradnji."Zbog duga od 13.000 evra oteli kuću od 570 metara kvadratnih u Beogradu!", o postupcima izvršitelja.

POLITIKA  -  "Šta je Putin rekao Tačiju", naslov je povodom susreta u Parizu. "Strazbur više od 100 puta presudio protiv Srbije", o presudima pred Evropskim sudom za ljudska prava.

SRPSKI TELEGRAF  -  "Šef Rusije odbrusio predsedniku Kosova. Putin: Tači, prestanite da pljačkate i bijete Srbe", piše list. "Tužilaštvo češlja firme Vrbaškog", somborskom tužilaštvu dostavljen izveštaj inspekcije Ministarstva poljoprivrede o poslovanju firme biznismena Vladimira Vrbaškog.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.