AAA

DRUšTVO | 14.11.2018 13:00 > 14.11 15:41

Bradić tužio Savića, traži odštetu od 250.000 dinara

Pozorišni reditelj Nebojša Bradić podneo je tužbu protiv upravnika Narodnog pozorišta Dejana Savića zbog izjave da je on, u vreme kada je bio upravnik Narodnog pozorišta u Beogradu, potpisao ugovor zbog koga je to pozorište moralo da isplati odštetu od 103.000 evra.

U tužbi koju je Bradićev advokat dostavio Prvom opštinskom sudu u Beogradu traži se odšteta od 250.000 dinara sa zakonskom zateznom kamatom počev od dana donošenja presude pa do konačne isplate.

Savić je u emisiji TV prva "Jutro sa Jovanom i Srdjanom" rekao da se predstava zbog koje je isplaćena odšteta "vukla po pozorištu 10 godina" i da je za tu predstavu "sve osnovno potpisao još Nebojša Bradić".

"Istina je i da je tužilac (Bradić) u periodu 1997. do 1999. godine bio upravnik Narodnog pozorišta u Beogradu, ali sporni ugovor ni bilo šta 'osnovno' nije, kako tuženi tvrdi, potpisao tužilac već je potpis na taj ugovor stavio upravo tuženi 2005. godine", navedeno je u tužbi.

U tužbi se navodi da su u tvrdnjama koje je Savić izneo "teško povredjeni čast i ugled tužioca i iznete neistine o njegovoj prošlosti i radu koje se dalje prenose i komentarišu u medijima".

"Tužilac je u javnosti označen odgovornim za ogromnu štetu koju je pretrpelo Narodno pozorište sa svim posledicama po njegov društveni ugled i profesionalnu reputaciju, pa i njegov moralni lik", dodaje se.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.