AAA

DRUšTVO | 16.11.2018 10:30

Poverenik: Nije bilo uplata novinskim agencijama Fonet i Beta

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić saopštio je danas da u proteklih godinu dana nije obavio nijednu uplatu po bilo kom osnovu i na bilo koji račun privatnim novinskim agencijama FoNet i Beta iz Beograda. 

Poverenik je to naveo u odgovoru na pitanje zvanično ugašene državne novinske agencije Tanjug koja je želela da zna koliko su novčanih uplata Poverenik, ili bilo koja njegova služba, imali na račun agencija FoNet i Beta. 

"S tim u vezi, generalno pozdravljajući i podržavajući Vaše, i svako interesovanje za informacije o korišćenju javnih sredstava, od strane bilo kog korisnika, obaveštavamo Vas da Poverenik u označenom periodu (01.11.2017. do 01.11.2018. godine) nije izvršio ni jednu uplatu, po bilo kom osnovu, na bilo koji račun, pravnim licima FoNetu novinsko izdavačkom društvu i Novinskoj agenciji Beta Press, doo Beograd (Stari grad)", naveo je Poverenik.

Državna Novinska agencija Tanjug zvanično je prestala da postoji 5. novembra 2015. godine, kada je u Službenom glasniku objavljena odluka Vlade Srbije o gašenju, nakon neuspešne privatizacije. 

Agencija i dalje emituje vesti.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.