AAA

DRUšTVO | 27.11.2018 16:35

NDNV i NUNS: Skandalozno, pokrajinska sekretarka uručila nagradu Ljiljani Bulatović

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) i Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) najoštrije su danas osudili, kako su naveli, “najnoviji skandal”, ovaj put od strane pokrajinske sekretarke za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama Dragane Milošević, koja je uručila nagradu Društva novinara Vojvodine (DNV) “nikom drugom do negatorki ratnih zločina, etničkih čišćenja i genocida Ljiljani Bulatović Medić”."Nagrada cinično nazvana 'Zlatno pero' pripala joj je 'za značajan doprinos razvoju novinarstva', kako se navodi u još ciničnijem obrazloženju. Ne čudimo se DNV-u što je doneo takvu odluku. Pojedina udruženja u ovoj zemlji postoje samo zahvaljujući tragičnoj činjenici da u Srbiji nije izvršena lustracija i da ratni propagandisti koji su se lažno predstavljali i predstavljaju kao novinari nisu krivično gonjeni za svoja zlodela. Ljiljana Bulatović Medić je svakako jedna od onih koja i dan-danas širi mržnju u regionu", naveli su NDNV i NUNS u saopštenju.

Dodali su da se ne čude ni pokrajinskoj sekretarki jer je deo aktuelne vlasti, "vlasti koja je devedesetih godina prošloga veka bila aktivni deo Miloševićeve zločinačke politike".
"Pitamo, medjutim, s kojim pravom se ovakvim osobama nagrade dodeljuju iz ruku pokrajinske funkcionerke u holu zgrade Pokrajinske vlade? Da li su ih gradjani ovlastili da ih učine saučesnicima u promociji zločina? Jer gradjani su ti zahvaljujući kojima gospodja Milošević prima platu. Isto kao što su gradjani ti zahvaljujući kojima postoji zgrada Pokrajinske vlade, čuvena novosadska Banovina, koja veću sramotu odavno nije doživela", navodi se u saopštenju.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.