AAA

DRUšTVO | 12.12.2018 14:15 > 12.12 14:23

Nova donatorska akcija Novaka Djokovića, pet miliona dinara za decu u Srbiji

  • Foto: Fondacija Novak Djoković/Jelena Vemić
  • Foto: Fondacija Novak Djoković/Jelena Vemić

Za nepunih nedelju dana humanitarne kampanje usmerene na decu iz Srbije na koju je pozvao najbolji teniser sveta Novak Djoković prikupljeno je blizu pet miliona dinara, a teniski as je najavio da će za projekte svoje fondacije uplatiti sumu jednaku prikupljenim sredstvima tokom kampanje.

Fondacija "Novak Djoković" je u saopštenju navela da se akciji do sada pridružilo blizu 200 pojedinaca i da su sredstva namenjena odabranim projektima ranog razvoja dece.

Sva sredstva prikupljena do 8. januara biće uložena u izgradnju i adaptaciju predškolskih ustanova, kao i u edukativne projekte za vaspitače i roditelje, u organizaciji te fondacije.

"Svako drugo dete (u Srbiji) nema mogućnost pohadjanja predškolskog programa. Mi odrasli smo ti koji menjaju živote mališana i imamo moć da im obezbedimo i pružimo bolje sutra i bolje uslove za budućnost. Posebno je u sezoni praznika i proslava koja je pred nama važno da se setimo onih kojima je potrebna podrška i baš zato želimo da napravimo promenu, da im omogućimo da sanjaju velike stvari, menjaju svet oko sebe i postanu šampioni života", kazao je Djoković.

Fondacija "Novak Djoković osnovana je 2007. kao globalna organizacija koja ulaže u predškolsko obrazovanje u Srbiji, a do sada je rekonstuisala ili izgradila 41 vrtić i pomogla više od 22.000 dece u Srbiji.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.