AAA

DRUšTVO | 14.12.2018 15:40

Veljko Mijailović i dalje predsednik Policijskog sindikata Srbije

Policijski sindikat Srbije (PSS) je danas u Šapcu jednoglasno na još jedan petogodišnji mandat izabrao dosadašnjeg predsednika Veljka Mijailovića koji je najavio da je sledeći cilj tog sindikata borba oko sistematizacije u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije i rešavanje pitanja penzija za policajce.

PSS je saopštio da su 154 delegata glasala za Mijailovića koji je kazao da je taj sindikat za 12 godina postojanja pokazao da će uvek biti uz kolege iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

"Uspeli smo da se izborimo za Kolektivni ugovor za policiju, po čemu smo jedina država i jedina policija u Evropi koja je dobila ovo pravo. Naš cilj je zaštita prava radnika, a to smo pokazali prilikom famozne analize rizika, kada smo sprečili otkaze za 1.500 zaposlenih u MUP Srbije", rekao je Mijailović.

"Pokušali su u poslednjih šest meseci da nas unište, otežaju rad, ali nisu u tome uspeli, jer teško je biti sindikat u Srbiji ako se stvarno borite za prava radnika. Otvaramo nove sindikalne grupe, članstvo nam se uvećava, jer štitimo policajce, što je u stvari i najbolji pokazatelj kakav je naš rad i borba za pojedinca" rekao je Mijailović.

On je kazao da je taj sindikat razvio saradnju sa sindikatima u Republici Srpskoj, Rusiji, Grčkoj, a saradjuje i s drugim policijskim sindikatima u Evropi.

Skupština je izabrala i potpredsednika, generalnog sekretara i članove Upravnog odbora PSS.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.