AAA

DRUšTVO | 21.12.2018 15:35 > 21.12 18:08

Zaštitnik: Gradjani Srbije nisu dovoljno upoznati sa svojim pravima (VIDEO)


Zaštitnik gradjana Zoran Pašalić izjavio je danas da gradjani Srbije nisu dovoljno informisani o svojim pravima i da će se situacija popraviti kada u oktobru 2019. godine počne primena usvojenog Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći.

Pašalić je u razgovoru sa direktorima javnih ustanova u Rumi ukazao na to da se gradjani toj instituciji najčešće obrate tek onda kada prodju rokovi za žalbe i kada su sudski sporovi već završeni, jer nisu bili dobro informisani.

"Mi pokušavamo da kažemo ljudima da dodju kod nas i kad ne znaju da li je to u našoj nadležnosti, jer će izgubiti dragoceno vreme", kazao je Pašalić.

Direktor Osnovne škole "Zmaj Jova Jovanović" u Rumi Zoran Drobac rekao je da je problematično to što su nastavnici često izloženi napadima od strane roditelja i učenika, koji su skloni i da fotografije nastavnika objavljuju na društvenim mrežama.

Pašalić ga je posavetovao da škola treba da prijavi svaki takav slučaj.

"Jedini način je da na svaku priču reagujete, sigurno da ne možete u startu da nešto pokrenete, ali možete to da evidentirate kao pojavu", rekao je Pašalić.

On je dodao da je problem gradjana "ćutanje administracije" i ocenio da do toga dolazi jer su na tim mestima zaposleni nekompetentni ljudi "u šta se više puta uverio".

"Veliki problem je nepoverenje gradjana u sistem, a jedino rešenje je pridržavati se zakona", pojasnio je on.
CELOKUPNI VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.