AAA

DRUšTVO | 26.12.2018 18:50 > 26.12 18:58

Opština Lebane kupuje dve kamile

Odbornici Skupštine opštine Lebane usvojili su danas plan i program rada Turističke organizacije Lebana (TOL) za 2019. godinu, kojim se, izmedju ostalog, predvidja kupovina dve kamile, potvredjeno je Beti. Odbornicima nije obrazložena ova odluka, budući da je rasprava po svim tačkama dnevnog reda trajala samo 10 minuta, a kako je Beti potvrdio jedan od odbornika, niko nije ni tražio obrazloženje za ovako neobičnu odluku.

Opština Lebane, jedna od najsiromašnijih u Srbiji, nema zoološki vrt.
Predsednik Skupštine opštine Srđan Jović i predsednik opštine Ivan Bogdanović nisu se javljalji na poziv Bete, a direktor TOL Bojan Jović, čiji je rodjeni brat odbornik, a zet njegovog brata predsednik opštine, na pokušaj pitanja: Zašto se kupuju kamile, odgovorio je samo: „Važi“ i spustio slušalicu.

Jedan od opštinskih većnika rekao je nezvanično Beti da se kamile kupuju za razvoj turizma, vezano za arheološki lokalitet Justinijana Prima odnosno, Caričin grad.

"Planiraju da prošire ponudu, da turistima ponude obilazak lokaliteta na kamilama s obzirom da su areheolozi pre nekoliko godina tu pronašli kosti kamile", kazao je ovaj većnik.

Medjutim, Caričin grad je pod zaštitom države, a njime upravlja Narodni muzej Leskovca u kome su, takodje nezvanično, rekli Beti da na taj lokalitet sa tri velika mozaika može da hoda samo ljudska noga.

Odbornicima Skupštine opštine Lebane nije predočen ni trošak predvidjen za kupovinu kamila, medjutim, poznata je njihova cena na tržištu i ona se kreće oko 3.000 evra, s tim što se i za transport životinje plaća ista suma


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.