AAA

DRUšTVO | 27.12.2018 13:10 > 27.12 14:35

NIN, Vreme, Nedeljnik i Danas delili primerke svojih novina na beogradskom aerodromu (VIDEO)


Dvadesetak aktivista i predstavnika listova NIN, Vreme, Danas, KRIK i Nedeljnik danas su na beogradskom aerodromu delili putnicima primerke svojih listova i ponudili upravi Er Srbije primerke ugovora za pretplatu na te listove.

Akcija je održana pod nazivom #MedijiSličnogSadržaja kao reakcija na odluku uprave Er Srbije da iz VIP salona izbaci te listove i na sugestiju zaposlenima da te i novine "sličnog sadržaja" uklanjaju iz salona čak i ako ih ostavi neki od putnika.

Er Srbije je saopštila da je to uputstvo izdato jer s tim medijima nemaju ugovor.

Predstavnici tih medija su novine delili putnicima, ali su na info pultu Er Srbije ostavili i primerke ugovora za pretplatu na te listove jer smatraju da je odluka nacionalnog avioprevoznika imala za cilj da spreči putnike da čitaju te novine zbog kritičkog odnosa prema aktuelnoj vlasti.

Glavni urednik nedeljnika NIN Milan Ćulibrk rekao je da su današnjom akcijom predstavnici tih medija želeli da pokažu sav besmisao ideje da se zabrani bilo koji medij, naročito kada je reč o firmi Er Srbija u kojoj je država većinski vlasnik.

"Zabrana se odnosi isključivo na tri nedeljnika i novine sličnog sadržaja. To je potpuno besmisleno i samo smo hteli da pokažemo stepen tog besmisla i ludila koje je zahvatila čitavo naše društvo", rekao je Ćulibrk.

Zaposleni u Er Srbiji nisu želeli da daju izjave ili da budu snimljeni tokom akcije jer su naveli da za tako nešto nisu dobili odobrenje.
U akciji su, osim tih medija, učestvovali i predstavnici Gradjanskih inicijativa, Jukoma i CRTE.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.