AAA

DRUšTVO | 01.01.2019 15:20

Na manifestaciji Ulica otvorenog srca u Svetogorskoj ulici veliki broj gradjana


Tradicionalna novogodišnja manifestacija "Ulica otvorenog srca", svečano je otvorena danas u podne u Svetogorskoj ulici pod sloganom "Moj Beograd srce ima", a Beogradjane i njihove goste zabavljaju muzičari, ulični animatori, žongleri i glumci.

Okupljene je pozdravio gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić poželevši svima puno zdravlja i sreće u novoj godini, a Beogradjanima da se njihov grad razvija u skladu sa njihovim željama.
On je rekao, da manifestacijom koja se tradicionalno održava u centru glavnog grada, pokazuju koliko su Beogradjani humani, solidarni i otvorenog srca, kao i koliko su porodica i tradicija važne.

Radojićić je pozvao sve prisutne da kupe klovnovske noseve, jer će na taj način podržati projekat "Doktori klovnovi" koji pomaže mališanima da lakše podnesu boravak u bolnicama.

"Pomoću tog novca koji će se sakupiti Doktori klovnovi će deci, koja u 2019. godini budu bila u bolnicama, pomoći da lakše prebrode svoje tegobe", kazao je gradonačelnik Beograda.

Projekat "Doktori klovnovi" pokrenula je 2003. godine organizacija "The Bridge of Life" (Most života), a zvanično ga je odobrilo i preporučilo Ministarstvo zdravlja Srbije.

Manifestacija u Svetogorskoj je ove godine ugostila i Grad Niš, koji je postao "domaćin u gostima" i koji će Beogradjanima i turistima predstaviti svoje kulturne i kulinarske osobenosti.

"Ulica otvorenog srca", koju organizuju Skupština grada Beograda, Turistička organizacija Beograda i opština Stari grad, je od 1988. godine zvanično ušla u kalendar najznačajnijih manifestacija grada Beograda, kroz koju prodje više od 100.000 ljudi.

Poslednjih nekoliko godina, pa tako i ove slične manifestacije održavaju se pod istim nazivom u nekoliko beogradskih opština.

Manifestaciju su 1969. godne pokrenuli glumci Ateljea 212, kada su na jedan dan, 1. januara, menjali uloge sa konobarima, kuvarima i ostalim zaposlenim u "Srpskoj kafani", u kojoj su tokom godine provodili vreme izmedju proba i predstava u svom pozorištu. Iz ovog nesvakidašenjeg druženja nastao je praznik Beograda koji povezuje kulturu i privredu sa humanošću.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.