AAA

DRUšTVO | 09.01.2019 16:40 > 09.01 16:46

Nedeljnik Vreme zahteva od direktora kosovske policije da rasvetli požar na automobilu

Kolegijum nedeljnika "Vreme" uputio je otvoreno pismo direktoru kosovske policije Rašitu Ćalaju povodom izbijanja požara na automobilu sa novinarima, u kom zahtevaju pregled snimaka nadzornih kamera sa parkinga hotela "North city" i iz Ulice kralja Petra oko redakcije portala KosSev u Kosovskoj Mitrovici, forenzičko ispitivanje koje će utvrditi razloge požara u kolima i druge policijske radnje kako bi se rasvetlio taj slučaj.

"Policija iz Leposavića uzela je izjave od naših kolega. Tom prilikom je zaključila da je došlo do samozapaljenja vozila i saopštila da zbog toga neće pregledati snimke nadzornih kamera iz Kosovske Mitrovice. Mada ne tvrdimo da nam je poznat uzrok požara automobila u kome se nalazila ekipa 'Vremena', smatramo da je ovaj postupak policije iz Leposvića nedopustiv i opasan, pogotovo sada kada su zaposleni u medijima izloženi teškim pritiscima, zastrašivanju i različitim oblicima nasilja", navodi se u pismu.

U pismu se takodje ocenjuje da se samo na taj način može utvrditi zbog čega je izgorelo vozilo u kom se nalazila novinarska ekipa "Vremena", kao i da očekuju da Ćalaj naloži brzu, efikasnu i temeljnu istragu.

Neposredno pred administrativnim prelazu Jarinje u večernjim časovima 4. januara 2019. automobil u kome se nalazila tročlana ekipa "Vremena" sa kolegom iz portala "Le Courrier des Balkans" se zapalio.

Kola su buknula iznenada, a sve četvoro putnika bezbedno je napustilo vozilo koje je u potpunosti izgorelo.

Tokom dvodnevnog službenog boravka u Kosovskoj Mitrovici, novinari su u noći izmedju 3. i 4. janura parkirali vozilo na parkingu hotela "North city" koje je pokriveno nadzornim kamerama i, potom, 5. januara u popodnevnim časovima ispred redakcije KosSev-a (kossev.info) u Ulici kralja Petra.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.