AAA

DRUšTVO | 11.01.2019 09:55

Naslovne strane za petak, 11. januar 2019. godine

Dnevne novine na naslovnim stranama izdanja za petak, 11. januar 2019. godine, najviše pišu o vanrednom sastanku Srpske napredne stranke u Zemunu na kojem je govorio lider naprednjaka Aleksandar Vučić, o sahrani legendarnog fudbalera Dragoslava Šekularca, kao i o tome da je prva grupa bivših pripadnika OVK otišla u Hag.ALO  -  "Ode Šeki u večnost", o sahrani slavnog fudbalera. "Šešelju na Dedinju operisano srce", list navodi da je lideru radikala zamenjen deo pejsmejkera. "'Devetka' presudila Miši i 'Škaljarcima'", navodi da se zbog sličnih metoda likvidacije istražuje da li je Čaba Der, koji je u bekstvu, ubio i poznatog advokata Dragoslava Mišu Ognjanovića.

BLIC  -  "Vanredni sastanak u SNS, mogući prevremeni izbori", o sastanku lidera SNS sa oko 3.000 članova stranke. List pita i da "Da li će Sergej (Trifunović) preuzeti PSG".

VEČERNJE NOVOSTI  -  "Baza naprednjaka zahteva od Vučića: Idemo na izbore", o detaljima sastanka SNS u Zemunu. "Tužilac da reaguje zbog knjige Šešelja", kaže za list ministar trgovine Rasim Lajić povodom optužbi lidera radikala. "Kalemegdan se sprema za Unesko", piše list.

DANAS  -  "Ovo je pitanje opstanka za ljude u unutrašnjosti", kaže za list Predrag Voštinović iz Lokalnog fronta Kraljeva povodom najavljenog dolaska na protest 16. januara u Beogradu. "Nepoznato udruženje poziva na skup Putinu u čast", o predstojećoj poseti ruskog predsednika Srbiji. O tome da su akcionari zbunjeni saopštenjem aerodroma "Nikola Tesla" oko isplate medjudividende "Ne zna se ni ko će ni kad će dobiti novac od koncesione naknade".

INFORMER  -  "Milo hapsi Amfilohija", navodi da je predsednik Crne Gore tražio od tužilaštva da istraži da li je mitropolit u božićnoj besedi izvršio govor mržnje. "Albanci tvrde: Tači, Haradinaj i Veselji biće optuženi u Hagu", o izjavama liera opozicionih partija na Kosovu da će trenutno prištinsko vodjstvo.

KURIR  -  O još jednoj žrtvi ledenog talasa u Srbiji u tekstu "Zima ubija, četvoro umrlo od hladnoće". Lider Nove Srbije Velimi Ilić navodi da je bivši ministar maltretirao Borku Pavićević u tekstu pod naslovom "Dinkić potezao kalašnjikov na Borku". O automobilskoj nesreći kod Kruševca u "Trudnica krenula na porodjaj pa doživela udes".

POLITIKA  -  "Zločinci OVK na letu za Hag", list piše da je prva grupa bivših pripadnika OVK tajnim letom otišla u Specijalno tužilaštvo u Hagu. "Putin stiže s ordenom za Vučića", o poseti ruskog predsednika Beogradu i ordenu Aleksandra Nevskog koji bi trebalo da bude uručen predsedniku Srbije. List piše i da su "Zbog smetova neprohodni putevi do mnogih sela", a pod naslovom "Klovnovi i žongleri na spisku zvaničnih zanimanja" navodi da je Ministarstvo rada u šifarniku zanimanja dopisalo i di-džejeve, frizere za pse i somelijere.

SRPSKI TELEGRAF  -  "Vučić poručio SNS, spremite se za Putina i izbore", prenosi poruke lidera te stranke upućene članovima proširenog Izvršnog odbora vladajuće partije. "Pižon i Toza grcali na sahrani legende Šekularca", sa sahrane Zvezdinog fudbalera.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.