AAA

DRUšTVO | 11.01.2019 17:55

Ministru Djordjeviću uručena zlatna plaketa Saveza gluvih i nagluvih Srbije za uspešnu saradnju


Ministru za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoranu Djordjeviću i v.d. pomoćniku u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljani Barošević svečano su uručene zlatne plakete Saveza gluvih i nagluvih Srbije za uspešnu saradnju, razumevanje i pomoć u realizaciji aktivnosti u 2018 godini.

Djordjević je povodom dodele plakete rekao da je ove godine za unapredjenje položaja osoba sa invaliditetom izdvojeno 50 miliona dinara više nego prethodne i dodao da se nada da će se svake naredne godine izdvajati još više sredstava iz budžeta.

"Ministarstvo čini sve da osobe sa invaliditetom imaju jednaka prava, a to smo pokazali i kroz projekat 'J=dnaki'. Naš zadatak je da potpuno uklonimo sve nejednakosti u društvu i da se pohvalimo da živimo u zemlji u kojoj su svi gradjani jednaki", rekao je Djordjevići, a prenosi služba za informisanje ministarstva.

On je podsetio da je dodelom sredstava Savezu gluvih i nagluvih Srbije preko stalno otvorenog konkursa, ministarstvo prvi put omogućilo nabavku 35 bebi alarma za gluve majke i roditelje, što umnogome pomaže roditeljima u podizanju dece.

Djordjević je istakao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, dok je još bio premijer, postavio jasne smernice kako bi se unapredio položaj osoba sa invaliditetom, i tom politikom se i danas vodi Vlada Srbije.KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.