AAA

DRUšTVO | 25.01.2019 22:45 > 25.01 22:45

OEBS i Reporteri bez granica pozdravili hapšenje predsednika opštine Grocka

Predstavnik OEBS-a za slobodu medija Arlem Dezir (Harlem Désir) pozdravio je današnje hapšenje predsednika opštine Grocka osumnjičenog da je naložio paljenje kuće novinara Milana Jovanovića i pohvalio čvrst stav predsednika Srbije Aleksandra Vučića u zaštiti novinara.

"Pohvaljujem čvrst stav predsednika (Srbije) Aleksandra Vučića kada je rekao da će novinari biti zaštićeni a nasilje prema njima kažnjeno", napisao je Dezir na Tviteru.
Reporteri bez granica takodje su pozdravili hapšenje predsednika opštine Grocka i člana SNS koju vodi Aleksandar Vučić, osumnjičenog da je naredio napad na istraživačkog novnara.

"Ove nedelje nam je Aleksandar Vučić dao garancije o toj istrazi", piše u objavi generalnog sekretara Reportera bez granica Kristofa Deloara.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas na konferenciji za novinare da je uhapšen predsednik opštine Grocka i član glavnog odbora SNS-a Dragoljub Simonović, osumnjičen za podstrekavanje paljenja kuće novinara portala "Žig info" Milana Jovanovića.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.