AAA

DRUšTVO | 05.02.2019 14:45 > 05.02 14:54

U Paraćinu do kraja godine počinje rekonstrukcija mostova na Crnici

U Paraćinu bi do kraja ove godine trebalo da počnu radovi na rekonstrukciji i izgradnji sedam mostova na Crnici kako bi se povećala propusna moć i sprečile eventualne poplave kakve su zadesile tu opštinu u maju 2014. godine.

Načelnik Uprave za investicije i održivi razvoj opštine Paraćin Vojislav Vasić rekao je novinarima da je angažovana projektantska kuća, po ugovoru sa paraćinskom opštinom, dostavila predloge idejnih rešenja budućeg izgleda četiri pešačka i tri drumska mosta, koje je neophodno rekonstruisati, na potezu od bazena "Prestiž" do velikog mosta u ulici Djuradja Brankovića.
 
"Projektantska kuća IG iz Banja Luke je u roku dostavila svesku idejnih rešenja gde su predvideli različite varijante za izradu projektno tehničke dokumentacije i kasnije za rekonstrukciju samih mostova", rekao je Vasić.

Projektanti su uvažili uslove Javnog preduzeća "Srbijavode" koje je nadležno za reku Crnicu, kao i lokalne samouprave i konsultantske kuće Štuki iz Švajcarske.

"Stručne službe opštine Paraćin izabraće jednu od predloženih varijanti mostova kako bismo mogli da udjemo u narednu fazu izrade projektno tehničke dokumentacije, do sredine ove godine, i nakon toga raspisali javni nabavku za rekonstrukciju mostova", kazao je Vasić.

Istakao je da će na izbor idejnih rešenja uticati funkcionalnost mosta u smislu što bolje odbrane od poplava, ali i vizuelni izgled mosta i cena.

Kako je ranije rečeno, projekat čiji je cilj smanjenje rizoka od poplava finansira Vlada Švajcarske sa skoro tri miliona evra.


Produkcija je deo projekta podrške javnom informisanju koji sufinansira Opština Paraćin. Izneti stavovi ne predstavljaju nužno zvaničan stav Opštine.

 


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.