AAA

DRUšTVO | 17.02.2019 15:45 > 17.02 17:35

Vučić uputio saučešće porodici Šabana Šaulića

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas saučešće porodici pevača Šabana Šaulića, kako je naveo, iskrenog prijatelja i kralja srpske muzike.

"Sаučešće porodici iskrenog prijаteljа i krаljа srpske muzike Šаbаnа Šаulićа", napisao je Vučić na svom tviter nalogu.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić povodom smrti Šabana Šaulića u telegramu saučešća napisao je da je otišao "kralj narodne muzike".

Dačić je u telegramu dodao da je Šaulić obeležio "jednu epohu u srpskoj i jugoslovenskoj muzici, ostajući blizak svim generacijama".

"Кao prijatelj, ali i veliki poštovalac Šabanovih ostvarenja, izražavam Vam duboko saučešće", naveo je Dačić.

On je kazao da je siguran da će Šaulićeva dela nastaviti "da žive" i da se nada da njegovim odlaskom "neće utihnuti ili nestati bogatstvo srpske pesme".

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević u telegramu saučešća poručio je da je "sprska popularna muzika ostala bez dela svoje duše".

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma napisao je u telegramu da bol i praznina u duši koje oseća kao veliki prijatelj preminulog Šaulića nemaju utehu.

"Za mene u Srbiji postoji i postojaće samo jedan jedini kralj, moj prijatelj Šaban Šaulić, a njegove pesme će večno živeti ne samo u Srbiji, već na svih pet kontinenata gde žive i rade Srbi, i ne samo Srbi već svi narodi sa prostora Balkana", napisao je Marković.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.