AAA

DRUšTVO | 20.02.2019 14:40 > 20.02 14:40

Paraćin: Prepolovljen broj dece koji dolaze u vrtiće

U četiri paraćinska vrtića, od ukupno upisanih 650 mališana, ovih dana dolazi tek polovina jer su ih roditelji preventivno ostavili kod kuće zbog gripa.

U celoj Srbiji je raspust produžen do 22.februara zbog epidemije gripa, ali to ne važi za predškolske ustanove.

Direktorka Predškolske ustanove "Bambi" u Paraćinu Ivona Mihajlović rekla je da sva četiti vrtića rade, ali sa mnogo manje dece nego što je to uobičajno.

"U sva četiri vrtića je prepolovljen broj dece koja dolaze. Jednim delom jer su deca bolesna, najčešće prehladjena ili imaju neki blaži oblik gripa. Nemamo informaciju da je neko dete teže bolesno, ali u većem broju roditelji su preventivno povukli svoju decu iz kolektiva da se ne bi razbolela", kazala je novinarima Mihajlović.

Ona je dodala da je na taj način smanjen rizik od gripa, kao i da nema razloga za zabrinutost roditelja, jer svakog jutra prilikom prijema mališana prisutna je medicinska sestra, a igračke i posudje se redovno dezinfikuju.

"Mi smo po zakonu u obavezi da imamo sobu za izolaciju, tako da ako neko dete dobije temperaturu, uz pratnju medicinske sestre, se izoluje do trenutka dok roditelj ne dodje po dete. Sve naše aktivnosti smo usmerili ka tome da sprečimo širenje gripa. Koristimo sredstva za dezinfekciju igračaka, posuđa, i isključivo se koriste papirni ubrusi, rekla je Mihajlović.

Iako u Paraćinu nema puno obolelih i nije proglašena epidemija gripa, u paraćinskoj bolnici je na snazi zabrana poseta.


Produkcija je deo projekta podrške javnom informisanju koji sufinansira Opština Paraćin. Izneti stavovi ne predstavljaju nužno zvaničan stav Opštine.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.