AAA

DRUšTVO | 22.02.2019 07:30 > 22.02 08:58

Naslovna strana za petak, 22. februar 2019. godine

Dnevne novine u Srbiji na naslovnim stranama od petka, 22. februara, najviše pažnje posvećuju navodnom sukobu u Vladi Srbije zbog politike prema Kosovu, izjavama američkog ambasadora u Beogradu Kajla Skota i porodjaju partnerke premijerke Ane Brnabić.

ALO  -  "Djilasov pulen se sprdao sa tek rodjenom bebom", list piše da je lider Pokreta slobodnih gradjana Sergej Trifunović iznosio nepristojne komentare povodom rodjenja bebe partnerke premijerke Srbije. "Evropa će nestati za pet minuta", list piše o upozorenju predsednika Rusije Vladimira Putina. 
BLIC  -  "Sergej vredjao premijerku", o komentarima Sergeja Trifunovića na tviteru povodom rodjenja bebe. "Popović i Dačić u klinču zbog podele Kosova", o navodnom neslaganju ministara u Vladi Srbije oko plana za razgraničenje.

VEČERNJE NOVOSTI  -  "Poziva na pakt protiv Srbije", o ideji predsednika kosovskog parlamenta Kadrija Veseljija da se Kosovo, Crna Gora, Albanija i Severna Makedonija ujedine protiv Srbije. "Heroji sa Košara dobijaju obeležje", list piše da će učesnici najveće bitke 1999. godine dobiti spomenik na 20. godišnjicu rata na Kosovu.

DANAS  -  "Zašto Vučić misli da Srbi nisu gladni nego debeli?", pod tim naslovom list donosi tekst u kojem analizira predsednikovu izjavu o siromaštvu i prosečnoj plati od 465 evra. "Premijerka nema nikakva roditeljska prava", LGBT organizacije pozdravljaju rodjenje deteta partnerke premijerke Ane Brnabić ali i ukazuju da one u Srbiji nisu pravno prepoznate.

INFORMER  -  "Junker: Ako Srbija ne udje u EU biće rata", list prenosi izjavu šefa Evropske komisije.

KURIR  -  "Makedonci i Crnogorci, ajmo u borbu protiv Srbije", o pozivu na pakt koji je uputio predsednik kosovskog parlamenta.

POLITIKA  -  "Skot ponovo prekršio pravila diplomatije", Politika navodi da je američki ambasador u Beogradu prekršio diplomatska pravila kada je ocenjivao položaj Srbije po pitanju krize u Venecueli. "Nema povećanja penzija do novembra", list pod tim naslovom donosi loše vesti za penzionere sa najnižim primanjima.

SRPSKI TELEGRAF  -  "Tajni sastanak Sergeja i Karića", list piše o sastanku lidera PSG Sergeja Trifunovića i poslanika Simona Karića na kojem su "dogovorali rušenje Vučića".


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.