AAA

DRUšTVO | 09.03.2019 14:05 > 09.03 14:05

Vulin na vikend odsustvu otvorio atletski miting

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas u Beogradu da je bratstvo Srba i Rusa pravljeno u teškim vremenima i da ono nije samo posledica zajedničkog porekla nego svesna odluka dva velika i ponosna naroda da dele zajedničke vrednosti slobode i pravde.

"Kada je bilo teško, u najtežim vremenima delili smo iste vrednosti i umirali za iste ideale. Danas živimo za iste ideale", rekao je Vulin na otvaranju Prvog bilateralnog atletskog mitinga u dvorani, na kojem učestvuju kadeti reprezentacija vojnih akademija Srbije i Rusije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Vulin je kazao da srpski narod nikada nije bio na pogrešnoj strani sveta, kao što nije bio ni ruski narod, navodi se u saopštenju.

"Kada vidite mladost dva bratska i prijateljska naroda, kada ih vidite kako se upoznaju, druže, takmiče, onda znate da ima nade i budućnosti za naše zemlje i narode", dodao je srpski ministar.

Rukovodilac ruske delegacije i zamenik načelnika Centralnog  kluba armije u Rusiji Oleg Parhovinka izrazio je zadovoljstvo jer je današnja manifestacija prvo učešće i organizovanje zajedničkog sportskog susreta kadeta vojnih akademija Rusije i Srbije, navodi se u saopštenju.

"Ovo je za nas mogućnost, ne samo da učestvujemo u igrama, već da kadeti pronadju nove prijatelje, zbliže se i prenesu svoja iskustva jedni drugima", rekao je Parhovinka.

Organizator Prvog bilateralnog atletskog mitinga u dvorani je Vojna akademija Univerziteta odbrane, koja je u ime Ministarstva odbrane i Vojske Srbije nosilac aktivnosti Delegacije Srbije pri Medjunarodnom savetu za vojne sportove. Podršku manifestaciji pružio je i Atletski savez Srbije, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da Vulin koristi vikend odsustvo, kao i svi pripadnici rezervnih snaga na obuci, i da će u ponedeljak zauzeti mesto u jedinici u kojoj služi.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.