AAA

DRUšTVO | 13.03.2019 19:40 > 13.03 19:42

Protest Jedan od pet miliona zbog seče drveća na Kalemegdanu (VIDEO)

Udruženja gradjana "Jedan od pet miliona" organizovalo je danas u Beogradu na Kalemegdanu protest povodom seče drveća u tom parku i na suprotnoj obali kod Ušća zbog izgradnje gondole, i najavilo da će sprečiti svaki naredni pokušaj vlasti da poseče neko stablo.

Jedan od organizatora protesta Srdjan Marković  da je drveće posečeno bez znanja javnosti i da vlast nije dokazala da ima dozvolu za to.

"Posekli su drveće bez najave, jer su znali da će gradjani biti protiv toga. Nisu potvrdili da imaju dozvole i nemaju dokaze da su ih dobili", kazao je Marković.

Marković je dodao da je drveće posečeno zbog "skupe" investicije koja se neće isplatiti u narednih 30 godina.

On je naveo i da će biti srušen i zid na Kalemegdanu koji je izgradjen '30-tih godina i da se Zavod za zaštitu spomenika još nije izjasnio po pitanju gondole.

Opština Stari grad saopštila je da je na današnjoj sednici Veća donela odluku o ukidanju rešenja kojim je formalno data saglasnost za uklanjanje stabala na odredjenim katastarskim parcelama.

Odluku o pravljenju žičare, kako se navodi u saopštenju Opštine Stari grad, donela je Skupština grada Beograda, a ta odluka sa sobom nosi i seču stabala.

JKP "Zelenilo Beograd" saopštilo je ranije danas da će u četvrtak započeti sadnju 300 stabala na Kalemegdanu i u parku kod Ušća, što je duplo više od posečenog drveća.

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 1

k14/03/2019 09:41

SNS ima poseban pik na drveće. Seku gde stignu.Treba sa podsetiti seče stabala kod Dvorane u Šumicama.Naravno u izbornoj noći. Ta stabla su odavno mrtva a i mi.

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.