AAA

DRUšTVO | 19.03.2019 15:10 > 19.03 15:10

Djordjević potpisao Memorandum o saradnji sa Medjunarodnim centrom za očuvanje istorijskog nasledja

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Djordjević danas je potpisao Memorandum o saradnji sa Medjunarodnim centrom za očuvanje i istraživanje kulturno-istorijskog nasledja Istočne Evrope "Memorijal", kako bi se unapredila organizacija godišnjih šetnji prilikom obeležavanja važnih istorijskih datuma, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Djordjević je rekao da su istorija Srbije i Rusije tesno povezane i da to ne sme nikada da se zaboravi, već treba da se prenosi na buduće generacije.

"Srbija i Rusija su bratske zemlje koje imaju odličnu saradnju i kontinuirani dijalog na svim nivoima, a o tome svedoči više od 180 godina dobrih diplomatskih odnosa. Učešće ruskih trupa i veliki broj položenih života za vreme Drugog svetskog rata Srbija nikada neće zaboraviti", kazao je ministar.

On je naveo da je Memorandumom stavljen poseban akcenat na organizaciju manifestacije "Besmrtni puk", a time će se, po njegovim rečima, unaprediti učestvovanje u aktivnostima koje su povezane sa istorijskim dogadjajima Srbije i Rusije.

"Potpisivanjem ovog Memoranduma želimo da dodatno afirmišemo principe rodoljublja, antifašizma, razumevanja i saradnje i da pokažemo visoki stepen društvene odgovornosti istovremeno čuvajući sećanje na stradale tokom svih oružanih sukoba i obezbedjujući dostojanstveno mesto u društvu za njihove potomke", rekao je Djordjević.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.