AAA

DRUšTVO | 19.03.2019 15:25 > 19.03 15:25

Šarović: Sigurni smo da će sud osloboditi policajce optužene za zločin u Kravici (VIDEO)

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Nemanja Šarović izjavio je danas da je ta stranka sigurna da će sud doneti oslobadjajuću presudu policajcima optuženim da su učestvovali u ubistvu više stotina Bošnjaka u mestu Kravica kod Srebrnice.

"Svi iskazi dosadašnjih svedoka potvrdili su da nema govora o organizovanom zločinu, već da je situacija tekla nekontrolisano i da se desilo ono što niko nije očekivao", rekao je Šarović na konferenciji za medije povodom sudjenja u predmetu Srebrenica-Kravica.

On je najavio da će SRS prisustvovati svim sudjenjima za taj "navodni" zločin u okolini Srebrenice.

"Mi smo do detalja objasnili kako se odigrao taj dogadjaj i kako su zapravo nakon ubistva srpskog policajca tekli dogadjaji", kazao je Šarović.

Predsednik SRS-a Vojislav Šešelj izjavio je u februaru da su policajci kojima se sudi za zločin u selu Kravica kod Srebrenice "nevini", i da je u pitanju "incident", a ne ratni zločin.

Za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u mestu Kravice kraj Srebrenice u julu 1995. godine optuženi su bivši pripadnici Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske Nedeljko Milidragović, Aleksa Golijanin, Milivoje Batinica, Dragomir Parović, Aleksandar Dačević, Boro Miletić, Jovan Petrović i Vidoslav Vasić.

Po optužnici, oni su, zajedno s nepoznatim pripadnicima Specijalne brigade Republike Srpske, u halama Zemljoradničke zadruge i oko njih, u mestu Kravica, u julu 1995. godine učestvovali u ubistvu više stotina Bošnjaka.

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*



otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.