AAA

DRUšTVO | 19.03.2019 19:00 > 19.03 19:00

Narodna biblioteka vratila digitalizovana izdanja Politike, koja je prethodno povukla sa sajta

Narodna biblioteka Srbije (NBS) vratila je digitalozovana izdanja lista "Politika" od 1904. do 1941. godine, koja su prethodno ukolnjena sa sajta NBS-a na zahtev kuće "Politika novine i magazini"(PNM), saopštilo je danas Udruženje novinara Srbije(UNS).

U pismu upućenom direktorki PNM-a Miri Glišić Simić koje je potpisao upravnik NBS-a Laslo Blašković stoji da njen usmeni zahtev od 21. februara "nema pravni osnov".

Kako navodi UNS, Narodna biblioteka je u pismu upućenom Glišić Simić navela da zahtev da Biblioteka ukine uslugu skeniranja i fotokopiranja članaka iz lista "Politika" za svoje korisnike, kao i da se sa digitalne biblioteke ukloni obaveštenja da je digitalna 'Politika' uklonjena na njen zahtev predstavlja "grubo mešanje u unutrašnja pitanja NBS-a".

Udruženje novinara Srbije saopštilo je u ponedeljak da su digitalizovana izdanja lista "Politika" za period od 1904. do 1941. godine povučena su sa sajta Narodne biblioteke Srbije,  i da na sajtu stoji da je to učinjeno na zahtev kuće "Politika novine i magazini".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.