AAA

DRUšTVO | 22.03.2019 09:20 > 22.03 09:20

Naslovna strana za petak, 22. mart 2019. godine

Dnevne novine na naslovnim stranama izdanja za petak, 22. mart najviše pišu o gradjanskim protestima i reakcijama na presudu Haškog tribunala bivšem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću.

ALO  -  "Braćo Srbi, mi smo već pobedili", list piše o poruci koju je Radovan Karadžić uputio javnosti preko advokata. "Oteo tri miliona glumeći štedišu", o kradji u Beogradu.

BLIC  -  "Karadžić je činio zločine, ali ne u naše ime", naslov je povodom presude bivšem predsedniku RS. List piše o polemici jednog od lidera Saveza za Srbiju Boška Obradovića i glumice Bojane Maljević, pod naslovima "Maljević: S Dverima neću da osvajam slobodu", "Obradović: Luzer? A bio sam zaljubljen u Bojanu. "Maskirani izveli prepad na Blic", o akciji pokreta Dosta je bilo.

VEČERNJE NOVOSTI  -  "Presuda ne drma temelje srpske", o presudi kojom je Karadžić osudjen na doživotnu kaznu zatvora. "Narod ustao zbog pekara i 'orlova'", o protestu u Dolovu kod Pančeva čiji su se lokalni pekari slikali sa oružjem i albanskim dvoglavim orlom. "Zapad traži: I Beograd da osudi Madura", o pritiscima diplomata iz EU i Amerike na Beograd povodom dešavanja u Venecueli.

DANAS  -  "Bunt neće biti masovniji, ali može biti energičniji", list analizira kako će upad na RTS uticati na odziv gradjana i objavljuje intervju sa jednim od uhapšenih zbog upada zgradu javnog servisa "Uroš Savić: Dva dana mi nisu dali vode ni hrane". "Savez za Srbiju bez zajedničke izjave o Karadžiću", o tome da se najveći opozicioni blok nije oglasio o presudi bivšem predsedniku RS. "Gradnja gondole neshvatljivo nasilje nad kulturom", kažu za list stručnjaci koji su protiv komercijalnog sadržaja na Beogradskoj tvrdjavi.

INFORMER  -  "Braćo mi smo pobedili, Republika Srpska je naša pobeda", o poruci Radovana Karadžića koju je preneo advokat Marko Sladojević. "Krivim sam sebe za smrt Milice Rakić", intervju člana beogradske jevrejske opštine Avrama Izraela o NATO bombardovanju Srbije.

POLITIKA  -  "Revizija postupka moguća u roku od godinu dana", o presudi Radovanu Karadžiću. "Najskuplja bankarska usluga je dozvoljeni minus", piše list. "Američki vojnici stižu u Evropu", o tome da su pripadnici oružanih snaga SAD stigli u Berlin kako bi produžili za Poljsku gde je planirano osnivanje vojne baze "Fort Tramp".

SRPSKI TELEGRAF  -  "Kinezi prave električne autobuse u Ikarbusu", list piše da će kineska kompanija koja je preuzela Ikarbus proizvoditi električne autobuse. "Tajni razgovori Slobe i Radovana", list piše o praćenju i hapšenju Radovana Karadžića.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.