24H

AAA

DRUšTVO | 22.03.2019 19:50 > 22.03 19:55

United Media: Neistina rukovodstva RTS da prava za prenos nisu ponudjena nijednoj televiziji

United Media saopštila je danas da su "neistinite tvrdnje" rukovodstva Radio-televizije Srbije (RTS) da "terestrijalna prava za prenos utakmica za EURO 2020. nisu ponudjena ni jednoj televiziji".

United Media je navela da su "obavili razgovore i ponudili pravo za emitovanje prenosa utakmica Radio televiziji Srbije, Antena Grupi kao tadašnjem vlasniku dve televizije Prva i O2, a takodje i televiziji Pink" i da posle dugotrajnih pregovora nisu postigli dogovor.

"United Media o svim sastancima i ponudama koje smo slali, poseduje dokaze u vidu obimne dokumentacije i nećemo dozvoliti da niko, pa ni javni servis obmanama pokuša da zavara gledaoce u Srbiji", navodi se u saopštenju i dodaje  da su "predočili sve dokaze o detaljima pregovora nadležnima u UEFA, zatražili i dobili od njih dozvolu da utakmice emituju na televiziji Nova S".

Kako se navodi u saopštenju United Media je navela da je njihova ponuda svim televizijama u Srbiji "bila na nivou cena koje su već platili javni servisi u regionu, poput nacionalne televizija u Sloveniji za prenos utakmica svog nacionalnog tima".

"Njihovo obrazloženje javnosti u Srbiji u najmanju ruku je cinično, posebno posle odluke RTS-a i njihovog partnera Telekoma Srbija, da zabrane United Grupi emitovanje programa RTS u dijaspori, pozivajući se tada na 'komercijalne' uslove", navodi se u saopštenju.

United Media je navela da će u ponedeljak 25. marta gledaoci u Srbiji moći na Televiziji "Nova S" da prate prenos prve utakmice fudbalske reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020.godine protiv Portugalije od 20.45 minuta.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.