AAA

DRUšTVO | 05.04.2019 14:10 > 05.04 15:36

Migranti i zaposleni u komesarijatu odigrali prijateljski fudbalski meč


Migranti smešteni u Prihvatnom centru u Obrenovcu i zaposleni u Komesarijatu za izbeglice i migracije odigrali su utakmicu malog fudbala na terenu tog centra, a taj sportski dogadjaj imao je za cilj približavanje lokalne populacije i migranata.

U meču su učestvovali i gostujući timovi migranata iz Centra za azil u Krnjači i jedan tim iz lokalne zajednice, a većina migranata učesnika turnira su mladići u dvadesetim godinama iz Avganistana i Iraka.

Kako je saopšteno, fudbalski meč je bio prilika za sticanje novih prijateljstava kroz zajedničku strast za sportom.

Ibrahim, poreklom iz Malija, sa zadovoljstvom je podelio utiske nakon turnira.

"Nismo do sada imali priliku da igramo fudbal sa domaćim klubovima. Svi smo danas bili uzbudjeni i srećni zbog mogućnosti da se kroz sport družimo i takmičimo", rekao je on.

Organizatori su naveli da su svi učesnici turnira pokazali veliku borbenost na terenu, uz fer-plej ponašanje.

Sudio je profesionalni sudija iz Obrenovca a igrače je sa tribina podržavao veliki broj migranata i zaposlenih u Prihvatnom centru Obrenovac.

Dodela pehara na kraju turnira protekla je u prijateljskoj atmosferi, uz posluženje i razmenu utisaka.

Učesnici i prisutni složili su se da su takvi dogadjaji pravi pokazatelji medjusobne dobre saradnje i podrške medju ljudima svih nacionalnosti.

Turnir u malom fudbalu organizovala je Medjunarodna organizacija za migracije u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije, a u okviru Podrške Evropske unije opštinama i gradovima u kojima borave migranti.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.