AAA

DRUšTVO | 09.04.2019 12:35 > 09.04 12:35

NUNS i NDNV: Neprihvatljivo što je na O2 gostovao čovek koji je pretio Ćosiću i Janjiću

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) saopštili su danas da najoštrije protestuju zbog odluke televizije O2 da na toj televiziji gostuje Bogoljub Pješčić, čovek koji je nedavno pretio direktoru programa N1 Jugoslavu Ćosiću i glavnom uredniku agencije Beta Draganu Janjiću.

U saopštenju tih udruženja ocenjuje se da je neprihvatljivo da televizija sa nacionalnom frekvencijom omogući da čovek koji je zbog pretnji saslušan u policiji, emisiju na toj televiziji iskoriti za nastavak kampanje protiv Ćosića i Janjića.
Dodaje se da Pješčić, iznoseći neargumentovane kritike i optužbe, pokušava da vrši javni pritisak na te dve medijske kuće.

NUNS i NDNV su podsetili da je izražavanje nezadovoljstva uredjivačkom politikom pravo svakog gradjanina, ali da za to postoje mehanizmi, od Saveta za štampu do Regulatornog tela za elektronske medija.

"To nezadovoljstvo ne sme i ne može biti inspiracija i opravdanje za otvorene pritiske, pretnje i zastrašivanje novinara i medija", napominje se u saopštenju.

Ćosić je juče izjavio da je sve što je Pješčić rekao u emisiji na televiziji O2 neistina i ocenio da se radi o smišljenoj kampanji.

Pješčić je krajem marta glavnom uredniku agencije Beta Draganu Janjiću poslao preteću poruku: "Ako u subotu bude nereda, čini mi se da će Beta biti spaljena. Ništa strašno, kao u RTS, demokratski izraženo nezadovoljstvo".

Ranije je Pješčić pozvao telefonom Ćosića, u razgovoru se lažno se predstavio kao službenik Vlade SAD i pretio mu dovodeći N1 u vezu sa terorizmom.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.