AAA

DRUšTVO | 11.04.2019 17:25 > 11.04 17:25

Aktivisti civilnog društva održali trku Freedom runner (VIDEO)


Više od stotinu učesnika Medjunarodne nedelje civilnog društva trčalo je danas u Beogradu u znak podrške i solidarnosti sa aktivistima širom sveta pod nazivom Trkač slobode (Freedom runner).

Aktivisti su trčali od Kombank dvorane, preko Terazija, Kolarčeve ulice, do Doma omladine.
Učesnici su nosili fluorescentne prsluke sa natpisom "Freedom runner", a taj natpis je bio i na početku kolone.

Tokom trčanja učesnici su vikali "sloboda" i izgovarali ime Marije Lukić, službenice koja je prijavila bivšeg predsednika opštine Brus Milutina Jeličića Jutku za seksualno uznemiravanje.

Organizatori su naveli da je trka bila i podrška Mariji Lukić i izrazili nadu da će današnja trka podstaći održavanje sličnih akcija širom sveta.

Medjunarodna nedelja civilnog društva, koja se održava od 8. do 12. aprila u Beogradu, predstavlja globalno okupljanje oko 1.000 lidera civilnog društva, aktivista i gradjana iz različitih sektora i regiona sveta, zainteresovanih da se uključe u pronalaženje zajedničkih rešenja za globalne izazove.

Program manifestacije uključuje tridesetak sesija na teme kao što su i sužavanje slobode medija, hitna pomoći organizacijama koje trpe napade i povećanje odgovornosti civilnog društva.

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.