AAA

DRUšTVO | 17.04.2019 19:25 > 17.04 19:25

Film o osudjenicima koji dresiraju pse prikazan štićenicima doma u Kruševcu

Film "Komanda ljubav av", o osudjenicima koji dresiraju pse, prikazan je danas u kruševačkom Vaspitno-popravnom domu i najavljeno je da će se štićenici i u toj ustanovi uskoro baviti dresurom pasa. U filmu su prikazane emotivne priče osudjenika koji izdržavaju kazne u Kazneno-popravnom zavodu u Sremskoj Mitrovici, o tome koliko im je rad sa psima pomogao da se vrate sebi i da počnu da razmišljaju o smislu i načinu svog života.

Jedan od osudjenika Radomir Djaković kazao je da je za njega rad sa psima značio preobraženje i dodao da planira da se bavi tim poslom kada izadje iz zatvora.

Upravnik KPZ u Sremskoj Mitrovici Aleksandar Alimpić rekao je da projekat resocijalizacije uz pomoć pasa ima odlične rezultate te da je kod većine od 80 osudjenika koji su tokom prethodnih više od godinu dana prošli ovu obuku došlo do rasta empatije, da su postali tolerantni i bolje se uklapaju u okruženje.

KPZ u Sremskoj Mitrovici je jedistven svetu po tome što ima prihvatilište za pse, a jedan je od tri evropska zatvora koji primenjuju metodu dresure pasa u resocijalizaciji osudjenika.

Upravnik kruševačkog VP doma Miloš Ristić najavio je da će ustanova kojom upravlja slediti pozitivan primer mitrovačog KPZ-a i da bi do kraja godine štićenici mogli da završe dresuru prve grupe pasa.

"U okviru VP doma sagradili smo objekat u kome će psi boraviti, od Javnog komunalnog preduzeća ćemo uzimati po pet do deset pasa koje će naši štićenici obučavati", rekao je  Ristić.

Projekat resocijalizacije se u Kazneno popravnom zavodu u Sremskoj Mitrovici sprovodi pod pokroviteljstvom Ministarstva pravde i Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, uz podršku OEBS i organizacije Help.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.