AAA

DRUšTVO | 18.04.2019 23:05 > 18.04 23:05

Vulin: Ulaže se trud u Vojsku kako bi se nadoknadio nerad prethodne vlasti


Ministar odbrane Aleksandar Vulin poručio je danas da Vojska i službe bezbednosti jačaju, kao i da se ulaže trud kako bi se "nadoknadili zaostaci koji su napravljeni nečinjenjem, neradom i željom prethodne vlasti da one budu slabije i manje".

Vulin je na prijemu u Domu Grade na Topčideru povodom 23. aprila Dana Vojske Srbije rekao da bez snažne i uredjene armije nema slobode, navodi se u saopštenju ministarstva.
On je ocenio da je bilo dana kad je Srbija "sama od sebe spuštala glavu kao da se stidi tudjih zločina", i da su do 2012. godine od Vojske pokušavali da naprave "nekakvo udruženje, bez imena i bez istorije".

Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković rekao je da su pred Vojskom Srbije "ništa manji izazovi" nego pre dva veka i "da snažeći Vojsku, mi snažimo svoju vojno neutralnu poziciju".

On je kazao da je "neko u jednom trenutku pokušao da ubije srpsku Vojsku, znajući vrlo dobro da smanjenjem i uspavljivanjem srpske vojske jedino može da uspava i uništi srpski narod".

Dan Vojske Srbije ustanovljen je 23. aprila u znak sećanja na Cveti 1815. godine, kada je doneta odluka o podizanju Drugog srpskog ustanka za oslobodjenje Srbije od Osmanskog carstva, što je kasnije omogućilo stvaranje moderne srpske države, navodi se u saopštenju.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.