AAA

DRUšTVO | 22.04.2019 14:30 > 22.04 14:30

Djordjević: Država i poslodavci u obavezi da radnicima obezbede bolje uslove i bezbednost na radu


Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Djordjević izjavio je danas da su država i poslodavac u obavezi da radnicima obezbede bolje uslove rada, zaštitu i bezbednost na radu.

"Vlada Srbije ovu godinu je proglasila Godinom bezbednosti i zdravlja na radu, na inicijativu resora kojim rukovodim, upravo naglašavajući važnost bezbednog rada. Svaki radnik mora da se vrati svojoj porodici zdrav na kraju radnog dana. Da bi tako bilo, država i poslodavac su u obavezi da građanima obezbede bolje uslove rada, zaštitu i bezbednost na radu", rekao je Djordjević prilikom posete Hajneken pivari u Novom Sadu, a povodom Medjunarodnog dana bezbednosti i zdravlja na radu.

Ambasador Holandije u Srbiji Henk van den Dol, koji je takodje bio u poseti pivari, istakao je da su zdravlje i bezbednost zaposlenih kamen temeljac uspešnog i održivog poslovanja, saopštio je Hajneken.

"Svojim primerom, Hajneken pokazuje da je kompanija koja se zalaže za održivo poslovanje koje pozitivno utiče na zaposlene, njihove porodice i lokalnu zajednicu čiji je deo", kazao je on.

Direktor kompanije Hajneken u Srbiji Nikos Zois naglasio je da je bezbednost zaposlenih kompanijski prioritet.

"Naš krajnji cilj je jednostavan radno okruženje bez ijedne nezgode. Ponosni smo na rezultat od više od 600 dana bez ijedne povrede na radu u našoj pivari u Novom Sadu. Nastavićemo da investiramo u zdravlje i bezbednost", poručio je Zois.

U skladu sa standardnim bezbednosnim procedurama ministar, gradonačelnik i ambasador pogledali su video "Pravila koja spašavaju život" koji je obavezan za sve posetioce Hajneken pivara, nakon čega su obišli proizvodni pogon i imali priliku da razgovaraju sa zaposlenima i uvere se u visoke standarde bezbednosti ovog globalnog proizvodjača piva.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.