AAA

DRUšTVO | 15.05.2019 15:45 > 15.05 15:51

Stanari hotela Bristol stupili u štrajk gladju

Preostali stanari hotela Bristol u Beogradu stupili su danas u štrak gladju zbog, kako navode, "ugrožavanja lične i porodične sigurnosti i onemogućavanja najosnovnijih uslova za život" isključenjem grejanja, lifta, fiksne telefonije i struje.

Kako su naveli za Televiziju N1, oni su bili prinudjeni da preduzmu takav radikalan korak.

"Na ovakav korak smo se odlučili jer se borimo za svoja prava, jer je očigledno da pojedine institucije žele da nas primoraju da sami napustimo smeštaj, a da nam nisu ukinuli rešenje po kojima smo smešteni u hotelu Bristol. I dalje se pitamo šta je sa stanovima koje je Grad Beograd dao za rešavanje decenijskih problema s kojima se borimo", rekao je penzionisani zastavnik i stanar Bristola Dragan Stojanović za N1.

Kako je Stojanović kazao, iz Ministarstva odbrane tvrde da su im nudili stanove i razna rešenja, ali da za to nemaju nikakav pisani dokument.

"Zimus je stanarima tog hotela isključeno grejanje, zatim i lift, pa su najavljene restrikcije struje. Stanari su ipak poručili da odatle neće izaći dok ne dobiju svoje stanove", dodao je on.

Kako su stanari poručili, štrajk gladju će prekinuti kada im se omoguće normalni uslovi života.

"U hotelu Bristol, u kome je ostalo još 11 porodica vojnih lica, u utorak je isključena struja, a isključeni su i fiksni telefoni", rekao je Stojanović.

Objekat hotela Bristol, prema ugovoru Srbije sa kompanijom "Beograd na vodi", pripao je toj kompaniji.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.