AAA

DRUšTVO | 16.05.2019 13:30 > 16.05 13:30

Vesić: Za parkiranje na šinama pet puta viša kazna nego sada

Skupština Beograda danas bi trebalo da usvoji odluku prema kojoj će vozači koji parkiraju na  tramvajskim šinama i pešačkom prelazu plaćati kaznu od 25.000 dinara, što je pet puta više nego do sada, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Vesić je novinarima u pauzi sednice Gradske skupštine rekao da će toliku kaznu plaćati i vozači koji parkiraju u pešačkim zonama i u parkovima, navodeći da je to sadržaj odluke o izmenama i dopunama Odluke o komunalnom redu.

"Nadam se da će takva kazna odvratiti bahate vozače od toga, čega je u Beogradu dosta", rekao je Vesić, navodeći da se to naročito odnosi na parkiranje na tramvajskim šinama i pešačkim prelazima.

Vesić je naveo da su na dnevnom redu današnje sednice brojne tačke, medju njima i usvajanje više urbanističkih planova i odluka o njihovoj izradi.

Vesić je rekao da je u planu da se nastavi uredjenje parka Ušće, gde je od livade, kako je ocenio, već postao moderni park sa brojnim sadržajima za decu, tako da sad treba da se završi plan kako bi se odredili i drugi sportski i kulturni sadržaji i kako bi se rešio problem privremenih objekata u parku Ušće.

"Oni su tamo decenijama, kada plan bude usvojen neće više biti tih privremenih objekata, koji su ružili park, pogotovo u delu prema ušću", rekao je Vesić, navodeći da ne priča o splavovima već o objektima na zemlji.

Prema njegovim rečima, pokrivenost Grada urbanističkim planovima je osnov da se razvija, gradi, da se dobiju gadjevinske dozvole.

"Na svakoj sednici Gradske skupštine imamo na desetine planova jer to smatramo jednim od najvažnijih zadataka", rekao je Vesić.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.