AAA

DRUšTVO | 06.06.2019 09:05 > 06.06 09:05

Naslovne strane za 6. jun 2019. godine

Dnevne novine na naslovnim stranama izdanja za četvrtak 6. jun pišu o poplavama u više gradova u Srbiji, izveštaju Fridom hausa o slobodi medija, poseti delegacije Srpske pravoslavne crkve (SPC) Siriji i drugim temama.

ALO  -  List piše da poznatom glumcu Žarku Lauševiću nije bilo dobro i da mu je Hitna pomoć pomogla na licu mesta "Lauševiću pozlilo u restoranu u Zemunu".
BLIC  -  "Šest lista bi prešlo cenzus", tekst o istraživanju javnog mnjenja koje je sprovela agencija Faktor plus. "Prijava za iznudu protiv prvog notara Srbije", list piše da je protiv notara Srbislava Cvejića podneta tužba zbog iznude i primanja mita.

VEČERNJE NOVOSTI  -  "Vučića čeka mučan razgovor sa Tačijem", list navodi da bi predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Kosova Hašim Tači "trebalo da se sretnu" na marginama političko-bezbednosnog foruma "GLOBSEC" u Bratislavi. "U Kraljevu i Guči gore nego 2014. godine", list piše o poplavama."Srednja škola postaje obavezna", o tome šta donosi nacrt zakona o dečjim pravima.

DANAS  -  "Zastrašivanje sputava rad novinara u Srbiji", list piše o izveštaju Fridom hausa o slobodi medija u Srbiji. "Neshvatljivo je koliko Srbe privlače diktatori", list prenosi izjave poslanika Žarka Koraća i direktora za Evropu organizacije "Branioci ljudskih prava" Gorana Miletića povodom posete predstavnika SPC predsedniku Sirije Bašaru el Asadu.

INFORMER  -  "Amerika ipak jeste za podelu Kosova?!", list piše da je Metju Palmer, specijalac za Balkan američkog predsednika Donalda Trampa pozvao Srbe i Albance "da se nadju na pola puta". O posledicama poplave "Voda nam je za 15 minuta odnela sve".

KURIR  -  "Voda se povlači prete zaraze", list piše da su poplave ostavile iza sebe mulj i leševe životinja. "Nova nada za obolele od raka", list piše da se još 31 lek može dobiti na recept.

SRPSKI TELEGRAF  -  Šef srpske diplomatije Ivica Dačić kaže za taj list da predsednik države Aleksandar Vučić zna ko mu radi o glavi i ko su  ljudi kojima je interes drugih država preči od interesa Srbije u tekstu "Dačićevo strašno upozorenje Vučiću".

POLITIKA  -  "Sme li Vučić da učestvuje u kampanji sopstvene stranke?" tekst povodom zahteva stručnog tima protesta "Jedan od pet miliona" da predsednik Srbije ne sme da učestvuje u kampanji sopstevene stranke. "Molitve za mir i poziv za jedinstvo pravoslavlja", list piše o poseti SPC Siriji.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.