AAA

DRUšTVO | 20.06.2019 10:35 > 20.06 11:10

CarGo besplatan za decu koja se leče od raka i borave u NURDOR-u (VIDEO)

Predsednik Udruženja gradjana "CarGo" Aleksandar Vučić potpisao je danas Protokol o saradnji sa Nacionalnim udruženjem roditelja dece obolele od raka NURDOR, čime će "CarGo" usluga prevoza biti potpuno besplatna za roditelje i njihovu decu koja se leče od malignih bolesti u Beogradu.
 
Vučić je prilikom potpisivanja sporazuma sa predsednicom NURDOR-a Jolandom Kororom rekao da je cilj te saradnje unapredjenje kvaliteta lečenja i života dece obolele od raka i istakao da je to najmanje što "CarGo" može da uradi i tako pomogne deci i roditeljima u teškoj životnoj borbi.
 
"Najveća podrška deci koja obolevaju od najtežih bolesti jesu upravo roditelji koji moraju da budu uz njih dok se leče. NURDOR porodicama pruža pomoć kada dovedu decu na lečenje u Beograd, tako što im obezbedjuje smeštaj i sveobuhvatnu podršku. Medjutim, zbog ograničenih materijalnih uslova teško je da porodicama obezbede prevoz 24 sata. Zato su pozvali nas u Udruženju 'CarGo' i zatražili pomoć, a mi smo veoma ponosni što ovim porodicama olakšavamo svakodnevnu borbu", rekao je Vučić.
 
On je dodao da je akcija pružanja besplatnih "CarGo" usluga za porodice počela pre dva meseca, a da su nakon probnog perioda koji je mnogo značio porodicama, "CarGo" i NURDOR rešili da formalizuju saradnju potpisivanjem protokola.
 
"Ta deca svakodnevno pokazuju veliku snagu u borbi i neodustajanju od života. Svaka podrška i pomoć roditeljima mnogo znači. Njihova borba i priča nas je podstakla da im pomognemo i verujemo da ćemo inspirisati i ostale da se uključe i pomognu koliko mogu", istakao je Vučić.

Jolanda Korora je rekla da je podrška i pomoć koju "CarGo" pruža deci i roditeljima mnogo značajna jer nažalost NURDOR ima samo jednog vozača i on ne može da postigne da u svakom trenutku sva deca i roditelji stignu na vreme na terapije, dok je uz "CarGo" sada mnogo jednostavnije i sigurnije.

"Nažalost, dešava se vrlo često da u toku noći, vikendom i praznicima deci bude loše i da po hitnom postupku moraju da se transportuju do bolnice. U tim trenucima 'CarGo' stigne veoma brzo i roditelji imaju veliko olakšanje, a i mi smo mnogo mirniji jer znamo da u svakom trenutku dana i noći možemo imati vas kao partnere da nam pomognete", kazala je Korora.

Udruženje CarGo najavilo je ranije nabavku kombija za osobe sa invaliditetom koji će im olakšati kretanje, a početak humanitarnih akcija tog udruženja bila je pomoć Radovanu Samardžiću sa cerebralnom paralizom u donaciji sredstava za kupovinu kolica, a koga je nakon toga zaposlila kompanija CarGo Technologies.

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.